Actualitate

GALERIE FOTO: Cum va arăta CEL MAI MARE aeroport din lume

Dubaiul se poate lăuda cu un nou record în materie de construcţii, după ce, duminică, al doilea cel mai mare aeroport din ţară - Al Maktoum International Airport - şi-a deschis porţile pentru liniile comerciale.

Situat în Jebel Ali, Al Maktoum International Airport va deveni cel mai mare aeroport din lume în momentul în care va fi finalizat, scrie CNN.

Autorităţile din Dubai au participat, duminică, la o ceremonie pentru deschiderea primelor linii comerciale ale aeroportului, după ce în ultimii trei ani acesta a operat doar linii cargo. Deşi iniţial serviciile pentru pasageri urmau să fie complete începând din anul 2017, mega-proiectul a suferit unele întârzieri, din cauza crizei financiare, astfel că autorităţile au anunţat că aeroportul va fi finalizat în 2027. Costurile acestei construcţii sunt estimate la peste 32 de miliarde de dolari, potrivit Mediafax.


Aeroportul va avea cinci piste, cu o capacitate anuală de 160 de milioane de călători şi 12 milioane de tone de mărfuri.

Drept comparaţie, cel mai aglomerat aeroport din lume în prezent, Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, s-a lăudat cu aproximativ 95 de milioane de călători în 2012.

Etichete: dubai
abonare newsletter