Actualitate

Teste ADN în cazul fetiţei blonde din familia de romi din Dublin

Autoritățile irlandeze au realizat teste ADN pentru a încerca să determine identitatea fetiței din Dublin, în vârstă de șapte ani, blondă cu ochi albaștri, găsită la o familie de romi de origine română.

Agenți ai Poliției irlandeze, alertați de un vecin, s-au prezentat luni la domiciliul familiei din Tallaght, un cartier sărăcăcios din capitală, pentru a vorbi cu părinții, și au găsit fetița printre alți copii minori.

Presupușii părinți au dat asigurări că micuţa blondă cu ochi albaștreste este fiica lor naturală, dar explicațiile și actele prezentate nu au convins poliția care le-a retras custodia, conform Legii de Protecție a Minorilor din 1991, au informat surse oficiale citate miercuri de EFE.


Fetița a fost plasată într-un centru pentru minori care a cerut justiției custodia temporară, cât timp laboratorul va analiza probele biologice.

Potrivit televiziunii publice RTE, părinții fetiței, care nu au fost arestați și se declară nevinovați, colaborează la anchetă și au acceptat să se supună unor teste ADN.


În timpul vizitei de luni a agenților, care a durat câteva ore, părinții au asigurat că fetița s-a născut la Spitalul Coombe din Dublin, în aprilie 2006, însă datele verificate cu ajutorul autorităților medicale au trezit suspiciuni.

Certificatul de naștere al fetiței a fost considerat “puțin concludent”, iar poza din pașaportul prezentat de familie arăta o fetiță mult mai mică și nu ajută pentru a o compara cu înfățișarea sa actuală.

Etichete: romi fetita rapita
abonare newsletter