monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prefectura Cluj, de acord cu noul nume al aeroportului

Comisia Judeţeană pentru Atribuirea de Denumiri, organism care funcţionează pe lângă Prefectura Cluj, a avizat propunerea Consiliului Judeţean Cluj privind noul nume al aeroportului clujean.

Întrunită în şedinţă, ca urmare a hotărârii Consiliului Judeţean Cluj privind iniţierea demersurilor pentru schimbarea denumirii Aeroportului Cluj-Napoca în Aeroportul Internaţional Avram Iancu Cluj, Comisia Judeţeană pentru Atribuire de Denumiri a decis cu o majoritate covârşitoare să acorde aviz favorabil noului nume al aeroportului.

„În fapt, la votul final, s-a înregistrat o singură abţinere, restul membrilor fiind pentru acordarea noii denumiri. Vreau să le mulţumesc tuturor pentru votul acordat şi aştept acum ca şi plenul Consiliului local să aprobe noua denumire, astfel încât peste două săptămâni, o dată cu inaugurarea pistei, să marcăm şi oficializarea redenumirii aerogării clujene”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.


În acest context, pentru ca pe 26 octombrie, dată la care va fi inaugurată noua pistă de decolare/aterizare, aeroportul să poarte deja numele decis de plenul legislativului judeţean, mai este nevoie doar de avizul Consiliului Local al municipiului Cluj-Napoca.