Actualitate

Şeful Poliţiei Dej, cercetat pentru fapte de corupţie

Procurorii DNA Cluj au făcut, marţi, percheziţii la sediul Poliţiei Dej şi la locuinţele unor poliţişti, afirmă surse din rândul anchetatorilor, care spun că şeful Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, este audiat în acest dosar, fiind cercetat, alături de alţi angajaţi, pentru fapte de corupţie.

sursa foto: someseanul.ro sursa foto: someseanul.ro

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru someaseanul.ro că procurorii DNA Cluj au făcut percheziţii, atât la sediul Poliţiei Dej, cât şi la locuinţele unor poliţişti, într-un dosar în care este începută urmărirea penală pentru fapte de corupţie, dar nu au fost făcute deocamdată reţineri.

Sursele citate au adăugat că şeful Poliţiei Dej, Aurel Mureşan, este audiat de procurorii DNA – Serviciul teritorial Cluj, fiind cercetat în acest dosar alături de alţi angajaţi.


Conform unor surse, Aurel Mureșan este acuzat de luare de mită în formă continuată. În aceste momente, comandantul Poliției Dej este la Cluj, fiind audiat de procurorii DNA.

 “În acest moment sunt în curs de desfăşurare activităţi de cercetare privindu-l pe şeful Poliţiei din Dej, de către procurorii DNA”, confirmă purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Adriana Vornicu. Potrivit prevederilor statutului poliţistului, şeful Poliţiei din Dej va fi eliberat din funcţie şi pus la dispoziţia superiorilor săi doar în situaţia în care se dispune punerea în mişcare a urmăririi penale, de către instanţă, ceea ce înseamnă că acesta va rămâne în funcţie şi îşi va exercita atribuţiile pe durata cercetărilor DNA.

abonare newsletter