Actualitate

Elena Uioreanu promovează produsele locale

Deputatul liberal Elena Uioreanu promovează produsele locale pentru că acestea reprezintă „marca noastră în lume“.

Elena Uioreanu a participat la prima ediţie a Zilei Recoltei la Moldoveneşti, unde a prezentat autorităţilor locale necesitatea susţinerii producătorilor în demersurile lor de a se asocia. În opinia acesteia, o politică unitară privind exploatarea resurselor naturale, precum şi acţiuni comune ale producătorilor pot duce la dezvoltarea agroturismului.

Deputatul liberal sprijină astfel atestarea produselor, respectiv fructele şi legumele, dulceţurile, murăturile sau conservele pentru iarnă şi totodată, crearaea mărcilor proprii. Elena Uioreanu susţine importanţa înregistrării reţetelor tradiţionale de preparare a fructelor şi legumelor, pentru a le proteja pe piaţa de consum şi a le putea folosi ca principală ”armă” în valorificarea produselor la preţuri corecte.


„Fiecare produs local în sine poate fi o adevărată marcă pentru comunităţile locale din Colegiul 9 Cluj, fie că vorbim de legumele sau fructele în starea lor naturală, fie despre cele procesate. Este foarte important să îi sprijinim, pentru că acestea sunt produsele noastre, sunt valori la îndemână, dar nu le promovăm“, a declarat Elena Uioreanu.

abonare newsletter