Actualitate

Boc: Guvernul îşi bate joc de români! Nu a aprobat normele pentru ajutoarele de încălzire

Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că Guvernul ar fi trebuit să aprobe normele pentru ajutoarele de încălzire încă din 15 septembrie.

Emil Boc a afirmat că în momentul de faţă formularele ar fi trebuit să se afle deja la furnizorii de utilităţi pentru a fi distribuite beneficiarilor. El a precizat că singurii vinovaţi pentru acest sunt cei din conducerea Ministerului Muncii.

“Guvernul USL îşi bate joc de români pentru că nu a emis la timp actele normative care să permită distribuţia ajutoarelor de încălzire. Guvernul USL şi-a asumat, prin OUG nr. 27/ 2013, termenul de 15 septembrie pentru emiterea hotărârilor de Guvern de aprobare a formularelor pentru ajutoarele de încălzire. Aceste formulare ar fi trebuit deja să se afle la furnizorii de utilităţi pentru a fi distribuite beneficiarilor, dar nici măcar nu au fost elaborate”, a spus primarul.


Boc a adăugat că ministrul Muncii îşi bate joc de oameni. “Ministrul Mariana Câmpeanu, când era în opoziţie, plângea pe umărul sărmanilor, îşi bate acum joc de ei. Era o atribuţie de serviciu pentru ministrul Muncii să ducă în Guvern normele pentru aprobarea formularelor pentru ajutoarele de încălzire”, a subliniat primarul.

Vina va fi aruncată pe primării

Emil Boc este de părere că în această situaţie administraţiile locale vor fi scoase ţap ispăşitor pentru problemele care vor apărea la completarea acestor formulare.


“Vor fi cozi şi aglomeraţie la administraţiile locale, care vor fi scoase drept ţap ispăşitor pentru greutăţile legate de completarea acestor formulare. Sunt formulare de 10 - 14 pagini, unde trebuie să fie declarate bijuterii, maşini, bani, pământ, apoi trebuie depuse la oficiile de specialitate pentru a se primi ajutoare pentru gaz, lemne, energie termică sau cărbune. Astăzi, formularele nu sunt aprobate, frigul nu aşteaptă până când doamna ministru elaborează normele”, a conchis primarul.

Emil Boc a anunţat astăzi că preţul gigacaloriei rămâne neschimbat anul acesta în Cluj-Napoca.

abonare newsletter