Actualitate

VIDEO: Premieră la Campionatul mondial de tango

Perechi de bărbaţi care dansează senzual au dat peste cap tradiţia Campionatului mondial de tango de la Buenos Aires.

Pentru prima oară în istoria celebrei competiţii, la care vin cei mai buni dansatori din lume, s-au prezentat trei perechi de bărbaţi şi una de femei, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Spectatorii celei de-a 11-a ediţii a Mondialului i-au ovaţionat pe Juan Pablo Ramirez şi Daniel Arroyo în marele Centru municipal pentru expoziţii.


În Argentina, căsătoria între homosexuali a fost autorizată în 2010 şi imediat au apărut milongas gay, aşa încât directorul Campionatului mondial de tango, Gustavo Mozzi, compozitor şi muzician, se aştepta să vină şi cupluri de bărbaţi pentru că nu există nicio regulă care să îi împiedica să participe.

"Înseamnă că se înregistrează o deschidere în circuitul tango. Vin noi generaţii, care aduc evoluţie, schimbare, vitalitate", a spus el.

Dacă perechile de bărbaţi care participă la Mondial aparţin comunităţii homosexuale, Marlene Heyman, 31 de ani, vânzătoare de pantofi de dans, şi Lucia Christie, 32 de ani, profesoară de vioară, au început să danseze împreună din lipsă de parteneri.


"Nimeni nu ne invita la dans. Ca să nu rămânem pe scaun să bem vin, ne-am spus "O să ne distrăm şi o să ne simţim bine". Aşa am început şi apoi a devenit o pasiune", spune Marlene Heyman.

"Dansul nu are sex. Tangoul se dansa înainte de perechi de bărbaţi. Pot dansa cu mama sau cu sora. Tangoul este pasiune şi fantezie", arată Marcelo Siufe, 41 de ani, infirmier.

Etichete: buenos aires
abonare newsletter