Actualitate

FOTO: Top locuri bântuite din România. Judeţul Cluj se află şi el în top

România are tradiţie lungă când vine vorba de locuri bântuite de fantome, case vizitate cu regularitate de strigoi, poveşti cu vârcolaci şi poveşti tragice care au născut legende sinistre. Potrivit revistei Unica, paranormalul este la el acasă în România, aşa că iată cele mai bântuite locuri din ţară.

Castelul Banffy (Cluj)

Lăsat în paragină în ultimele decenii comuniste, castelul familiei Banffy de la Bonţida, judeţul Cluj a dat naştere la tot felul de poveşti. Deşi acum este gazda unor festivaluri muzicale, nunţi şi evenimente mondene, castelul Banffy de la Bonţida are câteva poveşti cu fantome din trecut, care îţi ridică părul pe spate. Oamenii de prin părţile locului spun ca se disting voci si sunete ciudate, de parca cineva ar fi locuit acolo. Legendele ne dezvaluie ca, in timpul razboiului, soldatii germani au torturat si ucis multi prizonieri.

Conacul Bellu (Urlaţi)

Conacul Bellu, din micuţul oraş Urlaţi, fosta casă de vară a familiei baronului Barbu Bellu, cel care a donat Bucureştiului terenul pe care se află acum cel mai mare cimitir din Capitală, care îi şi poartă numele. Conacul Bellu se pare că este bântuit de fantoma soţiei lui George Bellu, franţuzoaica Odette Ruffier, pe care soţul ei o înselase în repetate rânduri. Deşi a murit la 92 de ani, povestea spune că Odette s-ar fi sinucis din cauza umilinţei cu care trăise o viaţă întreagă în urma infidelităţilor soţului ei. Pe lângă sunete ciudate în toate clădirile, mai ales în pod, în preajma catacombei care pe vremuri ducea la via de pe domeniul familiei Bellu este mereu o răcoare de-a dreptul sinistră, iar dinăuntru parcă se aud gemete care îţi dau fiori pe şira spinării.


Manastirea Chiajna (Bucureşti)

Construită ca o fortificaţie împotriva năvălirii turcilor, Mănăstirea Chiajna a fost confundată de aceştia cu o cetate şi asaltată. După invazia turcilor, care au pârjolit totul în cale, Mănăstirea din Giuleşti a fost lăcaş de odihnă şi moarte a multor bolnavi de ciumă, inclusiv al Mitropolitului Ţării Româneşti, Cozma. Mănăstirea a fost părăsită după acest eveniment, la începutul secolul 19, deoarece lumea spunea că este blestemată. Legenda blestemului care ar plana asupra clădiri se trage tot din cauza turcilor, care ar fi bombardat fortificaţia chiar înainte ca aceasta să fie sfinţită.

Palatul Parlamentului (Bucureşti)

Paznicii din Palatul Parlamentului, cunoscut, pe vremuri drept "Casa Poporului" spun multe poveşti despre fantomele care bântuie în palatul imens. Sistemele de alarmă se activează singure, luminile din anumite zone se sting şi se aprind, totul pe un fundal sonor sinistru. Prima fantomă celebră din Palatul Parlamentului a fost Anca, o tânără care purta o rochie înflorată şi cerea ajutor paznicilor, spunând că s-a pierdut, apoi dispărea.

abonare newsletter