Actualitate

Ploaie de amenzi în Mănăştur: comerţ ambulant ilegal, cerşetori, taximetrişti indisciplinaţi, mizerii pe trotuare

Poliţia Locală din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca a efectuat în data de 8 august o amplă acţiune de control în cartierul Mănăştur. Verificările au vizat diverse domenii de activitate de la urbanism, protecţia mediului, inspecţie comercială, până la probleme legate de ordine şi siguranţă publică şi trafic rutier.

Potrivit unui comunicat de presă, printre neregulile constatate se numără: la capitolul control trafic rutier: opriri neregulamentare în staţiile RATUC de către conducătorii autovehiculelor care desfăşoară activitate de taximetrie (cinci cazuri), opriri neregulamentare pe carosabil (cinci cazuri),  staţionare  neregulamentară pe trotuar (30 cazuri); probleme de ordine şi siguranţă publică: depistarea unor  persoane fără adăpost în zona locurilor de joacă pentru copiii (cinci cazuri), două persoane care apelau la mila publicului, care au fost identificate şi transportate la azilul de pe strada Oaşului.

În ceea ce priveşte Protecţia mediului inspectorii de la Primărie au găsi depozitări ilegale de materiale de construcţii pe trotuar (două cazuri), neîntreţinerea curăţeniei în parcare şi spaţii verzi de către o societate comercială şi un proprietar de teren (două cazuri), neîntreţinerea curăţeniei la locul de vânzare a pepenilor (două cazuri), deşeuri nemenajere (mobilier) depozitate ilegal la punctul gospodăresc (un caz).


Pe Inspecţie comercială s-au găsit următoarele nereguli: comerţ ambulant (două cazuri), lipsa acordului de funcţionare pentru desfăşurarea de activităţi comerciale (un caz), ocuparea abuzivă a domeniului public cu mărfuri şi ambalaje (un caz), oprire în afara standului de taxi (cinci cazuri), iar pe parte de control urbanism, 31 mijloace publicitare amplasate pe domeniul public sau faţada imobilului, cinci desfiinţate imediat, 23 somate, trei procese verbale de constatare a contravenţiei.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 23 de amenzi în valoare totală de 24.200 lei. De asemenea, s-au mai aplicat 20 somaţii şi 38 de invitaţii de prezentare la sediul instituţiei cu acte doveditoare de către persoanele surprinse practicând divere activităţi în mod nelegal. Pe lângă amenzile aplicate în cazul şoferilor, Poliţia locală a aplicat şi sacţiuni de penalizare la regimul circulaţiei rutiere, un total de 22 puncte puncte de penalizare fiind aplicat. De asemenea, în cadrul acţiunii un autovehicul a fost ridicat de pe domeniul public.

Ultimele Stiri
abonare newsletter