monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Răspuns halucinant al IPJ Cluj după bătăile din Alegria: Judeţul este cel mai sigur din ţară

Reprezentanţii IPJ Cluj au emis un comunicat după imaginile apărute în presă cu bătăile din faţa unui club din cartierul Zorilor, în care arată faptul că "fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat în primele 6 luni, înregistrându-se o scădere de 9,73 % faţă de 2012, judeţul Cluj fiind printre cele mai sigure judeţe din ţară".

“Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu şi au efectuat acte premergătoare cu privire la patru suspecţi din municipiul Cluj-Napoca, pentru stabilirea participaţiei acestora la faptele descrise şi justa încadrare juridică. La data de  23 iulie, V. Alin şi M. Alexandru au depus plângere împotriva celor patru suspecţi pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală, având în vedere certificatele medico-legale care atestau faptul că cei doi au suferit leziuni vindecabile în 30-32, respectiv 40-45 zile de spitalizare”, se arată în documentul citat.

"În 1 august, în baza verificărilor efectuate şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii  au dispus începerea urmăririi penale faţă de T. Ionut, M.Rareş, S. Anton şi J. Ervin pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală", a declarat Adriana Vornicu, purtător de cuvânt la IPJ Cluj.


"Pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că fenomenul infracţional la nivelul judeţului Cluj s-a diminuat în primele 6 luni 2013, înregistrându-se o scădere procentuală de 9,73 % a faptelor penale sesizate faţă de perioada similară a anului 2012, judeţul Cluj fiind printre cele mai sigure judeţe din ţară", mai spun cei de la IPJ Cluj.

Agitaţia din lumea interlopă clujeană şi bătăile crunte care au avut loc în ultimele două luni, între diferite grupuri din oraş care vor să controleze cele mai mari cluburi din Cluj-Napoca, au ca punct de pornire o bătaie din faţa clubului Alegria, în dimineaţa 7 iulie 2013.


Evenimentul Zilei a prezentat filmul cu bătaia care a avut loc în faţa acestui club, între două clanuri rivale. Bataia a avut loc la 100 de metri de blocul în care locuieşte primarul Emil Boc. Doi dintre cei implicaţi în bătaia de la Alegria sunt condamnaţi la pedepse de închisoare cu suspendare.

Potrivit evz.ro, bătaia din clubul Alegria, frecventat şi de poliţiştii de la Biroul de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Cluj Napoca, fost provocată de o grupare de interlopi care este condusă de Ionuţ Tripon, implicat şi în trecut în diverse infracţiuni cu violenţă.


În imaginile înregistrate se vede cum gruparea lui Tripon se bate cu trei tineri clujeni. Unul dintre aceştia, cel care cade la pământ şi este lovit cu piciorul în faţă de Ionuţ Tripon, se numeşte Alexandru Moldovan, militar de profesie. Acesta a suferit mai multe răni, între care şi o fractură de maxilar. Medicii legişti au emis un certificat medico-legal în care se arată că leziunile suferite de acesta necesită 45 de zile de îngrijiri medico legale.

După ce şi-au reglat conturile în faţa clubului Alegria, Ionuţ Tripon şi amicii lui au mers la Unitatea de Primire a Urgenţelor pentru a vedea în ce stare se află victima. La UPU Cluj, interlopii s-au întâlnit cu un apropiat al lui Moldovan, un fost boxer de performanţă, Alin Vlad.