Actualitate

Mihai Mocean, elevul clujean cu sindrom Down, a fost premiat de Emil Boc

Mihai Mocean, elevul clujean cu sindrom Down care a promovat bacalaureatul a primit o diplomă de excelență din partea Primăriei Cluj-Napoca în semn de recunoaștere a reușitei sale.

Primarul Emil Boc i-a înmânat, astăzi, o diplomă de excelență elevului clujean care a promovat bacalaureatul în ciuda faptului că suferă de sindrom Down.

“Vă mulțumesc foarte mult. Am învățat și am reușit să iau bacalaureatul și pentru că așa a vrut Dumnezeu”, a declarat Mihai Mocean.


Mama lui Mihai a precizat că fiul ei a reușit printr-o muncă care nu se poate cuantifica și care nu se poate arăta. “Cu ajutorul muncii și al lui Dumnezeu am reușit. Eu trăiesc în această lume a părinților cu probleme și foarte mulți părinți abandonează pentru că noi oamenii foarte puțin înțelegem acești copii. Aș vrea să transmit oamenilor un mesaj: primiți-i în mijlocul vostru pentru că sunt copii speciali”, a conchis mama lui Mihai.

În ceea ce priveşte viitorul lui Mihai, ea a afirmat că, deocamdată, nu se gândeşte la continuarea studiilor lui. "Nu am curajul să fac pasul următor pentru că de foarte multe ori ni s-a spus că nu poate, că nu este în stare. Încă nu s-a înscris la facultate. Nu am curajul să îl înscriu. Mie mi-ar plăcea să trăiască într-un mediu teologic, pentru că aici e pasiunea lui", a menţionat Maria Moceanu.


Ea a adăugat că Mihai are o memorie "fantastică", reuşind să înveţe tot Noul Testament şi 150 de psalmi. "Mihai nu ştia să vorbească, dar ştia Liturghia pe de rost, la 12 ani ştia toţi Psalmii pe de rost, sunt 150 de psalmi, e o carte. Ştie acum tot Noul Testament şi o parte din Vechiul Testament. Noi am mers la biserică şi tot ce ţinea de slujbele de înmormântare, de botez, de cununii, Liturghie, de ceremonialul religios, cântecele, rugăciunile le ştia", a povestit Maria Moceanu.

De asemenea, primarul Emil Boc a declarat că momentul premierii a fost unul "special şi de suflet", exprimându-şi speranţa ca Mihai Moceanu să devină "un model pentru elevi şi părinţi". "Mihai Moceanu este un tânăr extraordinar şi l-am premiat pentru performanţa şi succesul de la bacalaureat, demonstrând că în viaţă se poate, dacă ai voinţă. Dacă crezi în Dumnezeu, poţi să reuşeşti. Trebuie să îi încurajăm şi pe alţii să meargă pe drumul cărţii", a subliniat Boc.


De asemenea, Liceul Teologic Adventist "Maranatha", unde a învăţat Mihai Moceanu, a fost premiat cu 2.000 de lei de către municipalitate.
 

Etichete: emil boc bac 2013
abonare newsletter