Actualitate

Concerte pentru renovarea orgii Bisericii Reformate cu Două Turnuri

Vara aceasta se organizează a patra ediție a concertelor de binefacere pentru restaurarea orgii baroce a Bisericii Reformate cu Două Turnuri din Cluj.

Ca și anii precedenți artiști cu renume și tineri talentați concertează pro bono oferind melomanilor clujeni trei recitaluri de înaltă calitate.

Primele două, concertul de harpă din 28 iulie și cel de muzică de cameră din 5 august se realizează cu sprijinul Academiei Sighișoara, prezentând profesorii cursului, precum Marie Trottmann (harpă, Elveția), Alexandru Gavrilovici (vioară, Elveția) și membrii renumitului cvartet Leonor din Spania, Delphine Caserta și Bruno Vidal (vioară), Jaime Huertas (violă), Alvaro Huertas (violoncel).


Concertul final din 23 august, susținut de corul cameral al Facultății de Teologie Reformată Universitatea Babeș-Bolyai (dirijor Erzsébet Windhager-Geréd, Austria) este inclus în săptămâna cu porțile deschise ale bisericii, care se desfășoară în cadrul Zilelor Maghiare din Cluj.

Expoziția despre activitatea constructorului de orgi Michael Kestner va fi îmbogățită cu o machetă, care va prezenta funcționarea unei orgi mechanice. Aceasta poate fi vizitată în săptămâna cu porțile deschise precum și muzeul hoștăzenilor din turnul de est a bisericii.


Intrarea la concerte, la expoziție și în muzeu este liberă. Donațiile vor ajuta la restaurarea orgii.

Se poate contribui la restaurare și prin sponzorizarea unui tub sau mai multor tuburi. Anul acesta cei care donează peste 30 euro pot câștiga o călătorie dus-întors Cluj-Budapesta cu Optimustrans sau o cină pentru două persoane la Restaurantul Mikó. Detalii la blogul proiectului: ro-kestnerinklausenburg.blogspot.com.

abonare newsletter