Actualitate

Clujenii vor putea “mişca” o casă la festivalul „Colours of Cluj”

Participanții la prima ediție a festivalului „Colours of Cluj” (1-4 august) vor putea „să miște” o clădire de pe Bulevardul Eroilor, în cadrul proiectului de videomapping interactiv al artistului Klaus Obermaier.

„Dancing House” („Casa care dansează”) este un proiect de videomapping interactiv – o proiecție video pe fațada unei clădiri la care pot participa toți spectatorii. Practic, imaginea video proiectată pe clădire va fi controlată direct de către privitori, prin mișcările lor. Evenimentul este inspirat de tema acestei prime ediții a festivalului: „Împreună”.

Lansarea proiectului „Dancing House” va avea loc joi, 1 august, de la ora 22.00, în cadrul festivității de deschidere oficială a festivalului. Instalația va fi prezentă și în celelalte zile ale festivalului, în 2, 3 și 4 august, între orele 22.30 și 23.30. Proiecția se va realiza pe fațada clădirii de pe Bulevardul Eroilor nr. 1. 


Pentru a-și prezenta tehnica și conceptul, Klaus Obermaier va susține, în premieră în România, și un atelier de tehnici media interactive, care se va desfășura în perioada 31 iulie-3 august, între orele 11:00 și 17:00, la Casa TIFF (str. Universității nr. 6). La atelier este invitat și artistul media Stefano D’Alessio. Limita locurilor disponibile este de 10 participanți, care vor fi selectați pe baza unei scrisori de motivație. Atelierul se adresează tuturor artiștilor video sau celor care au o minimă experiență în filmare și editare video, eventual și în renderizare 3D, și va fi predat în limba engleză. Tehnicile învățate vor putea fi folosite pentru crearea de instalații video interactive. Doritorii se pot înscrie la atelier pe baza unei scrisori de motivație ce trebuie trimise la adresa dorin@shiftart.ro până în data de 29 iulie.

 

Etichete: colours of cluj
abonare newsletter