Actualitate

Morcheeba va lansa un nou album

Grupul Morcheeba, care a susţinut în luna iunie, un concert la festivalul Electric Castle de la Bonţida, în judeţul Cluj şi care are în spate o carieră de peste 18 ani şi a vândut milioane de albume pe plan mondial va lansa cel de-al optulea material discografic de studio, intitulat "Head Up High", pe 14 octombrie. Formaţia britanică are în spate o carieră de peste 18 ani şi a vândut milioane de albume pe plan mondial.

Precedentul material discografic al trupei britanice s-a intitulat "Blood Like Lemonade" şi a fost lansat în 2010, informează Mediafax.ro.

Primul single extras de pe noul album se intitulează "Gimme Your Love" şi poate fi vizualizat pe platforma online Vevo.


Morcheeba va pleca într-un turneu de promovare a noului album în toamna acestui an, având concerte în Germania, Olanda, Belgia, Franţa, Elveţia şi Marea Britanie.

Morcheeba ("MOR - middle of the road" - mijlocul drumului, "cheeba" - termen informal folosit pentru canabis, n.r.) este o trupă britanică care a debutat pe scena muzicală britanică la mijlocul anilor '90, al cărei stil muzical include influenţe rock, trip hop, R&B, blues şi pop. Formată în 1995, trupa îi avea ca membri iniţiali pe Paul Godfrey (DJ), Ross Godfrey (chitară şi clape) şi Skye Edwards ca vocalistă principală. Deşi, la început, cei trei au avut show-uri doar prin cluburile underground din Londra, trupa a căpătat faimă abia atunci când a apărut pe compilaţia "Ultra-Chilled", de la Ultra Records. Primele lor patru albume lansate, "Who Can You Trust?" (1996), "Big Calm" (1998), "Fragments of Freedom" (2000) şi "Charango" (2002), au primit numeroase premii pe plan internaţional. În 2003, fraţii Godfrey s-au hotărât să se despartă de vocalista trupei - Skye - şi să o înlocuiască cu o altă cântăreaţă talentată - Jody Sternberg, iar Skye a urmat o carieră solo. În 2008, Skye Edwards revine în trupă, iar în iunie 2010, se lansează cel de-al şaptelea album al trupei, "Blood Like Lemonade".


Formaţia britanică a susţinut de-a lungul anilor mai multe concerte în România, cel mai recent având loc în luna iunie, la festivalul Electric Castle de la Bonţida, în judeţul Cluj.

abonare newsletter