monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Şova: Contractul cu Bechtel a fost desecretizat

Ordinul de desecretizare a contractului încheiat de autorităţile române cu compania americană Bechtel a fost publicat în Monitorul Oficial, iar cele câteva mii de pagini ale documentului ar putea fi publicate pe site-ul Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) până la sfârşitul lunii iulie.

sursa foto: cronicaromana.ro

Anunţul a fost făcut, luni, de către ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova.

"Contractul cu Bechtel s-a desecretizat. Acum zece zile s-a publicat în Monitorul Oficial ordinul de desecretizare. Acum se fac scan-uri după documente. Sunt câteva mii de pagini şi vor fi puse pe site-ul DPIIS. Nu ştiu când va avea loc, dar mai repede de 30 iulie", a spus Şova, citat de Agerpres.


Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, Dan Şova, a participat, luni, la seminarul ''Consultarea autorităţilor publice locale pe tema proiectului de lege privind parteneriatul public-privat'.

Evenimentul a avut ca scop promovarea mecanismului economic al parteneriatului public-privat, oferind participanţilor o platformă de comunicare şi schimb de informaţii de specialitate cu privire la avantajele şi riscurile financiare în proiectele de parteneriat public-privat, prezentarea proiectelor de investiţii derulate prin PPP şi a oportunităţilor parteneriatului public-privat.


La consultare au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.