Actualitate

Seminar despre infrastructura care va lega Aeroportul de gară

Reprezentanţii firmei care se ocupă de proiectarea pentru infrastructura care va lega Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca de gară au prezentat, astăzi, în cadrul unui seminar de lucru, principalele etape care urmează a fi realizate în vederea elaborarii unui set de studii necesare pentru proiectarea şi dimensionarea acestui sistem de transport intermodal.

Seminarul a avut loc în cadrul proiectului “Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri şi marfă, la Aeroportul International Cluj-Napoca”. Au participat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi directorul general al Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, David Ciceo.

Sesiunea de discuţii a fost realizată în scopul prezentării studiilor întocmite în cadrul proiectului, aducerii la cunoştinţa autorităţilor locale şi instituţiilor implicate fazele de desfăşurare a proiectului, precum şi modalităţile de îmbunătăţire a comunicării şi a colaborării între echipa de lucru şi autorităţi, pe parcursul derulării proiectului.


În cadrul întâlinirii de lucru, reprezentanţii firmei de proiectare au prezentat principalele etape ce urmează a fi realizate în vederea elaborarii unui set de studii necesare pentru proiectarea şi dimensionarea unui sistem de transport intermodal la Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Studiile vor trata toate aspectele tehnice şi financiare care vor sta la baza lucrărilor de realizare a viitoarei infrastructuri de transport intermodal pentru pasageri şi marfă.

Proiectul are ca beneficiar Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca şi vizează prioritatea 1 a programului, promovarea şi importanţa dezvoltării unui sistem integrat de transport intermodal.


Prin acest proiect, Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca joacă un rol important pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal, fiind primul aeroport din România care a obţinut finanţare europeană pentru realizarea unui astfel de proiect.

abonare newsletter