Actualitate

Străzile Bună Ziua şi Fagului, “inundate” cu gunoaie din canalizare după fiecare ploaie

Canalizarea de pe recent modernizata stradă Bună Ziua şi de pe Fagului nu face faţă unei ploi mai serioase, iar carosabilul şi trotuarele se umplu cu gunoaiele care ies la suprafaţă. Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au “pasat” problema către Compania de Apă Someş.

Străzile Bună Ziua şi Fagului, “inundate” cu gunoaie din canalizare după fiecare ploaie Străzile Bună Ziua şi Fagului, “inundate” cu gunoaie din canalizare după fiecare ploaie

Locuitorii din cartierul Bună Ziua se plâng de faptul că sunt nevoiţi să facă slalom printre gunoaiele care ies din canalizare după fiecare ploaie mai serioasă. Acest lucru se întâmplă pe străzile Bună Ziua şi Fagului. “Atunci când plouă mai mult, canalizarea de pe străzile Bună Ziua şi Fagului nu mai funcţionează corespunzător, iar “produsele de canalizare” se regăsesc zile în şir pe trotuar. Ele ajung şi pe strada Becaş. Cred că e o gravă problemă de sănătate publică”, afirmă Gabriel Tinca, pe un site cu sesizări adresate Primăriei Cluj-Napoca. El adaugă că “în calitate de contribuabil onest, care-mi plătesc impozitele şi taxele la zi, la fel şi facturile de apă-canal, aş dori să nu fim nevoiţi (nici eu, nici copilul mai mare şi nici soţia cu căruciorul cu copilul mai mic) să facem slalom printre “produsele de canalizare”: absorbante intime, şerveţele umede şi nu numai”.
Potrivit locuitorilor din zonă, partea carosabilă se curăţă în zilele imediat următoare, însă trotuarele nu sunt curăţate, iar mizeria rămâne acolo şi după o săptămână.
 

Nu e treaba Primăriei, problema canalizării


Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca declară că nu este o problemă care ţine de Primărie, ci de Compania de Apă Someş. Într-un răspuns oferit sesizării locuitorului din cartierul Bună Ziua, reprezentanţii Primăriei spun că au transmis problema către Compania de Apă Someş, secţia Transport Ape Uzate, Canalizare.
Strada Bună Ziua a fost modernizată în toamna anului trecut, după mai mulţi ani în care clujenii din cartierul respectiv au trimis nenumărate sesizări pentru asfaltare.
 


Probleme şi pe alte străzi după ploi abundente


Nu doar pe străzile Bună Ziua şi Fagului apar probleme după ce plouă mai mult. Astfel, soferii rămân cu maşinile blocate de fiecare dată când plouă bine la intrarea în Cluj-Napoca dinspre comuna Floreşti, în zona trecerii de pietoni aflată la baza bretelei de urcare din drumul european E60 spre Mănăştur.
Acelaşi lucru se întâmplă şi în intersecţia străzii Observatorului cu Calea Turzii sau intersecţiile mari din cartiere.
Potrivit membrilor PNL Cluj-Napoca, curăţarea rigolelor, cele care ar trebuie să asigure scurgerea apei de pe străzi a costat peste 200.000 de lei în perioada august 2011 – august 2012.

Etichete: strada Buna Ziua
abonare newsletter