Actualitate

Gigi Becali nu mai este deputat

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/29/gigi-george-becali.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Camera Deputaţilor a luat act, miercuri, de încetarea mandatului de deputat al lui George Becali şi a declarat vacant locul său de deputat din circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti.

Preşedintele de şedinţă, Miron Mitrea, a făcut aceste precizări.


"Camera Deputaţilor ia act de decizia numărul 124 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 20 mai 2013 prin care s-a hotărât condamnarea inculpatului Becali George în săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu forma calificată şi continuată. Camera Deputaţilor ia act de încetarea de drept a calităţii de deputat a domnului George Becali şi declară vacant locul de deputat deţinut de acesta în circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, Colegiul uninominal nr. 25", a spus Miron Mitrea, citind proiectul de hotărâre elaborat de Comisia juridică.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să propună plenului Camerei un proiect de hotărâre prin care să ia act de încetarea mandatului de deputat al lui George Becali, ca urmare a deciziei ICCJ de condamnare la trei de închisoare.


Votul din Comisie a fost secret, presa având acces doar la dezbateri.

Decizia Comisiei a fost luată cu 13 voturi "pentru" şi 4 abţineri.


Deputaţii jurişti au apreciat că este un caz expres de încetare a mandatului şi au spus că le pare rău de situaţia lui George Becali şi sunt alături de familia lui.

 

abonare newsletter