Actualitate

Află ce filme au fost selectate în programul Romanian Short Waves din cadrul Festivalului de Film de la Cannes

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/cannes.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />"Cod Roşu", de Hanno Hoffer, şi "Wonderland", de Peter Kerek, se numără printre titlurile selectate în programul Romanian Short Waves care vor participa la Short Film Corner, un eveniment destinat profesioniştilor din cinema, secţiune non-competitivă a Festivalului de Film de la Cannes.

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, lista completă a filmelor participante este următoarea: "Cod roşu", de Hanno Hoffer, "Wonderland", de Peter Kerek, "Copacul", de Mihai Şofronea, "Colecţia de arome", Igor Cobileanski, "Vaca finlandeză", de Gheorghe Preda, "Picurar", de Napoleon Helmis, "Plimbare", de Mihaela Popescu, "Ana", de Mirona Radu, "Ovo", de Eva Pervolovici, "Sistemul respirator la păsări", de Alina Manolache, "Hahol", de Goran Mihailov, "Waste", de Anton Groves, "Bad Penny", de Andrei Creţulescu, şi "My Baby", de Luiza Pârvu.


Programul românesc va mai cuprinde scurtmetrajele: "Treizeci", de Victor Dragomir, "De azi înainte", de Dorian Boguţă, "Boxed In", de Ilinca Neagu, şi "Între deja şi nu încă", de Ioana Mischie.

Proiecţiile filmelor vor avea loc pe 19 mai şi pe 23 mai, începând cu ora 11.30, în sălile Palais des Festivals din Cannes.


Romanian Short Waves 2013 este un program produs de Asociaţia Secvenţe şi susţinut de Centrul Naţional al Cinematografiei şi Institutul Cultural Român.

Lansată în anul 2004, secţiunea Short Film Corner este un eveniment adresat exclusiv industriei cinematografice, care oferă producătorilor şi regizorilor posibilitatea să-şi prezinte filmele selecţionerilor de festivaluri, agenţilor, cumpărătorilor şi să pună bazele unor viitoare colaborări. Short Film Corner este conceput ca o piaţă pentru scurtmetraje şi de aceea participarea nu echivalează cu o selecţie în cadrul secţiunilor competitive ale Festivalului de Film de la Cannes.


Cea de-a 66-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc în perioada 15-26 mai.

abonare newsletter