Actualitate

Un mesaj în sticlă, scris în urmă cu 28 de ani, a fost descoperit pe o plajă din Croaţia

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/18/message-2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un mesaj de prietenie ascuns într-o sticlă ce a fost aruncată în Oceanul Atlantic de pe coasta canadiană, în 1985, a fost regăsit după 28 de ani pe coasta croată, după ce a parcurs o distanţă de peste 8.000 de kilometri, a anunţat, miercuri, persoana care a găsit acea sticlă, relatează AFP. </strong></p>

"Mary, eşti cu adevărat o persoană minunată. Sper că vom ţine legătura prin corespondenţă. Ţi-am spus că îţi voi scrie. Prietenul tău pentru totdeauna, Jonathon. Noua Scoţie, 1985", afirmă autorul acestui mesaj, semnat doar cu prenumele său.


Noua Scoţie este o provincie de pe coasta atlantică a Canadei.

Matea Medak Rezic, o tânără croată în vârstă de 23 de ani, membră a unui club local de kitesurf, a descoperit acea sticlă atunci când curăţa cu câţiva prieteni o plajă din apropiere de portul Ploce (sudul litoralului croat) de la Marea Adriatică.


"S-a întâmplat duminica trecută, când pregăteam plaja pentru noul sezon. Acea sticlă se afla printre deşeurile aduse de ploile din timpul iernii", a declarat ea.

"Cineva a mers peste ea, pentru că sticla era spartă, dar mesajul, scris cu un pix albastru, era bine conservat, iar hârtia pe care a fost scris era plastifiată", a adăugat ea.


Tânăra croată a fotografiat acest mesaj şi a publicat imaginea pe pagina ei de Facebook

abonare newsletter