Actualitate

Filmul 'Poziţia copilului' a primit premiul Federaţiei Internaţionale a Criticii

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/16/poster.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filmul 'Poziţia copilului', al regizorului român Călin Peter Netzer, a primit, vineri seara, premiul Federaţiei Internaţionale a Criticii (FIPRESCI) în cadrul Festivalului de la Berlin, anunţă EFE</strong></p>

Bazându-se pe relaţia mamă-copil, Netzer face, fără concesii, portretul unei societăţi care se confruntă cu corupţia, minciuna şi discriminarea.

În ''Poziţia copilului'', Cornelia (Luminiţa Gheorghiu) este o mamă sexagenară ultraposesivă din înalta societate care îl sufocă pe fiul său Barbu (Bogdan Dumitrache), aflat completamente sub stăpânirea sa. Barbu omoară un adolescent dintr-o familie modestă din cauza vitezei excesive. Mama sa va face totul pentru a-l scăpa de închisoare, folosindu-se de relaţiile ei, dar şi de bani, oferindu-le mită celor care îl pot ajuta - mai ales poliţişti şi un avocat.


Filmul 'minimalist' a fost turnat în cea mai mare parte în apartamente private, iar camera îi urmăreşte aproape tot timpul pe Cornelia şi fiul său, ceea ce întăreşte şi mai mult sentimentul de tensiune şi sufocare.

Protagonista filmului român se numără şi printre favoritele la premiul pentru cea mai bună interpretare feminină, alături de chiliana Paulina García din 'Gloria', şi de franţuzoaica Juliette Binoche din 'Camille Claudel 1915'.

abonare newsletter