Actualitate

Sensuri unice în Piaţa Mihai Viteazu. Primăria vrea sens unic până la Podul Napoca

<p><strong>Primăria Cluj-Napoca analizează posibilitatea instituirii unor sensuri unice în Piaţa Mihai Viteazu. Emil Boc a precizat că se face un studiu de circulaţie care să analizeze propunerile făcute de specialişti cu privire la instituirea sensurilor unice în şi dinspre Piaţa Mihai Viteazu până la Podul Napoca. </strong></p>

 


„Propunerea aparţine proiectanţilor de la planul urbanistic general. Ei propun ca de la Podul Napoca să avem sens unic pe strada Bariţiu pe breteaua care merge pe lângă Napolact, de unde şoferii să întoarcă la podul Traian, să meargă pe strada Dacia cu sens unic în sens opus spre Podul Napoca. Ar însemna eliberarea pentru spaţiul pietonal eliberarea bretelei de circulaţie din dreapta. Vor fi implicaţii majore şi pentru traficul în comun”, a precizat Emil Boc.

Potrivit primarului, această propunere se bazează pe un studiu de circulaţie din 2005.


"Este o propunere pe care am discutat-o cu specialişti şi arhitecţi care va schimba radical problema circulaţiei în Piaţa Mihai Viteazu. Propunerea se bazează pe un studiu de circulaţie din 2005 şi am dat-o acum la direcţia de specialitate pentru măsurători în teren şi simulare pe calculator".

 

abonare newsletter