monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Judecătorii clujeni au respins cererea puşcaşului de la Galeriile Ferdinand de eliberare pe cauţiune

După ce Judecătoria Cluj-Napoca a decis luni prelungirea mandatului de arestare în cazul „puşcaşului” de la Galeriile Ferdinand, marţi, judecătorii aceleaşi instanţe, au respins cererea lui Marius Moga de eliberare pe cauţiune. Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au stabilit o cauţiune de 10.000 lei pentru eliberarea omul de afaceri Marius Moga.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Cluj-Napoca, Lucian Marian, magistraţii Judecătorii Cluj au respins cererea de eliberare pe cauţiune. „Judecătorii au decis prelungirea mandatului în cazul lui Marius Moga, iar astăzi aceştia s-au pronunţat asupra cererii de eliberare pe cauţiune formulată de inculpat, în sensul respingerii ei”, a precizat Marian.Marius Moga a fost arestat pentru 29 de zile şi este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de uz de armă letală fără drept şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Din acte de urmărire penală audieri de martori, constatări tehnico-ştiinţifice, reconstituiri rezulta că în data de 19 decembrie în jurul orei 17. 30 Marius Moga a intrat în incinta Galeriilor Ferdinand şi cu o armă letală cu destinaţia vânătoare a executat două focuri în plan orizontal într-un panou rulant din aluminiu cu intenţia de a intimida angajaţii complexului, „tulburând în mod grav liniştea şi ordinea publică, întrucât la acel moment în incinta complexului se aflau mai multe persoane”.„Lăsarea în libertate a inculpatului prezintă pericol concret pentru ordinea publică, pericol care rezultă din comiterea faptelor într-un spaţiu comercial deschis publicului şi în prezenţa mai multor persoane, printre care soţia inculpatului şi cei doi copii minori ai inculpatului, din comiterea infracţiunilor cu intenţia de “a da o lecţie” de moralitate angajaţilor care au fost bănuiţi de către inculpat că şi-ar fi însuşit bunuri sau bani din gestiune, din instabilitatea pe care inculpatul o denotă prin această reacţie absolut inadmisibilă”, se arată în motivarea Judecătoriei Cluj-Napoca.Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, Anca Sidonia Bolba, declara că instituţia a fost sesizată, în 19 decembrie, în jurul orei 17.20, că în incinta Galeriilor Ferdinand din Cluj-Napoca au fost trase două focuri de armă, conform martorilor. Bolba spunea că nu existau persoane rănite, dar un bărbat de 40 de ani a fost dat în urmărire.În aceeaşi seară, bărbatul a fost prins de poliţişti în urma unor filtre în trafic, iar ulterior a fost reţinut, poliţiştii afirmând că este vorba de fiul patronului unui magazin de porţelanuri şi al Galeriilor Ferdinand, Marius Moga, care deţinea legal o armă de vânătoare cu care a tras. Bărbatul ar fi fost supărat pe angajaţi că ar fura, susţineau surse din rândul anchetatorilor.

Cauţiune identică şi în cazul lui Uioreanu Jr.

Magistraţii Tribunalului Cluj au dispus, vineri după amiază, punerea în libertate pe cauţiune a fiului preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj Horea Uioreanu, Alexandru. Pentru eliberarea tânărului, judecătorii au stabilit o cauţiune de 10.000 de lei. Alexandru Uioreanu nu are voie să mai frecventeze localurile publice şi restaurantele. Cererea de eliberare pe cauţiune a lui Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a fost admisă, vineri, de Tribunalul Cluj, însă tânărul, arestat pentru trafic de droguri, nu va fi eliberat până la rămânerea definitivă a deciziei.