Actualitate

CEL MAI GRAS OM din lume a slăbit 300 kg

<p><strong>Cel mai gras om din lume, britanicul Paul Mason, 51 de ani, şi-a pierdut titlul: el a pierdut două treimi din greutate şi doreşte acum să facă o operaţie pentru înlăturarea excesului de piele, relatează Daily Mail.</strong>

Paul Mason, cu cele 450 kg ale sale, era considerat cel mai gras om din lume. După ce a făcut o gastroplastie acum doi ani, a pierdut aproape 300 kg, cântărind în prezent 158 kg. El se pregăteşte să înceapă o nouă viaţă. Bărbatul care mânca peste 20.000 de calorii zilnic urmează să fie supus unei alte intervenţii chirurgicale, în cadrul căreia i se va înlătura excesul de piele care îl împiedică să se deplaseze. Operaţia va fi făcută doar când greutatea lui Paul se va stabiliza cel puţin doi ani.

Din cauza greutăţii, Paul Mason nu ieşise din casă mai mult de 20 de ani. Bărbatul mânca de zece ori mai mult decât cantitatea necesară. Bulimia a început la moartea tatălui său, când sănătatea mamei s-a înrăutăţit. Obezitatea l-a făcut să îşi lase serviciul, iar în 2002 a trebuit demolat un zid al casei ca să poată fi scos şi dus la spital pentru o operaţie de hernie. Paul Mason locuieşte de atunci într-o casă pe măsura lui.

În 2010, când era aproape să moară, s-a decis să facă gastroplastia. Mason este acum independent, se poate deplasa singur într-un scaun cu rotile motorizat şi chiar merge pe distanţe scurte.

abonare newsletter