Actualitate

23 de camioane încărcate cu cadouri din Germania ajung la copiii din Cluj, Bistriţa-Năsăud, Mureş și Suceava

<p><span style="font-size: small;"> </span></p> <p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/29/123111184039p12.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Peste 14.000 de copii din judeţele Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş şi Suceava vor primi, începând de vineri, cadouri aduse din Germania, în cadrul acţiunii "Camionul de Crăciun", organizate de Asociaţia Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf.</strong> </span></p>

 


Anul acesta, în Bistriţa-Năsăud au sosit 13 din cele 23 de camioane încărcate cu daruri împachetate de copii din Germania şi care au avut ca destinaţie România. Celelalte zece camioane vor fi trimise la Găeşti şi în judeţul Braşov, transmite corespondentul MEDIAFAX.


Preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Ulhmann Uşeriu, a declarat, vineri, că este pentru a zecea oară când organizaţia pe care o conduce, în parteneriat cu Die Johanniter Unfall-Hilfe Lauf Germania, distribuie cadouri de Crăciun copiilor din Bistriţa-Năsăud.


"Cadourile sperăm că vor ajunge la peste 14.000 de copii din judeţele Bistriţa-Năsăud, Suceava, Mureş şi Cluj. Vom merge şi în alte localităţi, mai ales acolo unde avem voluntari. Astăzi (vineri - n.r.) cred că vor fi în jur de 12.000 de copii (din Bistriţa-Năsăud - n.r.) care vor primi un cadou de la noi. Cadoul este făcut de un copil din Germania pentru unul din România, fireşte ajutat de familia lui din Germania, iar aici beneficiară este şi familia copilului român. Un cadou valorează între 30 şi 40 de euro, este consistent, un dar de care copiii se bucură foarte tare. Localităţile pe care le-am ales sunt mai defavorizate, dar nu este vorba de ajutoare umanitare, ci pur şi simplu dorim să fim solidari cu o situaţie care este câteodată mai grea. Sunt localităţi mai izolate, unele nu au asfalt, sunt drumuri lungi pe care copiii le fac la şcoală. Aceste localităţi le vizăm an de an", a declarat Alin Ulhmann Uşeriu.


Potrivit sursei citate, vineri, din Germania, au sosit 30 de persoane care au renunţat practic la vacanţa de sărbători ca să vină în România.


"Sunt 15.000 de familii din Germania care au donat aceste cadouri, iar în Bavaria sunt aproape trei mii de voluntari care sunt implicaţi în acţiunea «Camionul de Crăciun». Ei adună aceste cadouri în mai multe locuri ca ele să poată fi încărcate în camioane şi să poată pleca. Un convoi vine în România, dar mai pleacă şi către Bosnia, Albania şi către alte ţări unde organizaţia noastră parteneră din Germania are proiecte", a afirmat Alin Ulhmann Uşeriu.

Cele 13 camioane care au ajuns, vineri, în Bistriţa-Năsăud, au fost parcate în incinta Vămii Bistriţa. Sosirea lor a fost întâmpinată cu aplauze de zecile de către voluntari, care s-au adunat în curte.

În zilele următoare, "Camionul de Crăciun" va ajunge şi în celelalte trei judeţe, Cluj, Mureş şi Suceava.

abonare newsletter