Actualitate

Atac armat în SUA: Manifestanţi în faţa Casei Albe pentru a cere control asupra armelor de foc

<p><span style="font-size: small;"><span style="font-family: arial,helvetica,sans-serif;"><strong><img src="documente/stories/2012/12_decembrie/15/masacru.png" border="0" width="451" height="258" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Aproximativ 50 de persoane au manifestat vineri seara în faţa Casei Albe pentru a-i solicita preşedintelui Barack Obama să reglementeze comerţul cu arme de foc după masacrul dintr-o şcoală din statul american Connecticut, scrie Agerpres. </strong></span></span></p>

 


"Apăraţi-ne copiii, interziceţi armele acum" şi "Domnule preşedinte, ne rugăm ca să acţionaţi", se putea citi pe pancartele purtate de unii manifestanţi. Alţii ţineau în mâini lumânări prinse.

"Considerăm că preşedintele nostru este liderul ţării, considerăm că preşedintele este un om înţelept. Vrem un lider şi vrem acţiune" în ce priveşte controlul armelor de foc în timpul celui de-al doilea mandat al său, care începe în ianuarie, a declarat pentru AFP reverendul Michael McBride, militant împotriva armelor de foc.

În cursul zilei de vineri, preşedintele Obama, stăpânindu-şi lacrimile cu mare greutate, a lansat un apel pentru "măsuri importante" care să împiedice în viitor atacuri armate de genul celui care s-a soldat cu moartea a 27 de persoane, dintre care 20 de copii, la şcoala Sandy Hook, din micul oraş Newtown situat la circa 128 kilometri de New York.

abonare newsletter