Actualitate

MAE anunţă că a finalizat evacuarea ultimilor cetăţeni români din Libia care au solicitat sprijin

<p>MAE anunţă că a finalizat evacuarea ultimilor cetăţeni români din Libia care au solicitat sprijinul autorităţilor române, ultimul grup evacuat fiind format din 76 de persoane şi părăsind, marţi seară, aeroportul din Tripoli.</p>

"Astăzi, 1 martie 2011, Ministerul Afacerilor Externe a finalizat acţiunea de evacuare a ultimilor cetăţeni români din Libia, care au solicitat sprijinul autorităţilor române. Operaţiunea a început la data de 21 februarie 2011. De asemenea, România a oferit permanent asistenţă şi facilităţi tehnice pentru evacuarea altor cetăţeni, preponderent din statele membre UE. Ultimul grup evacuat este format din 76 de persoane şi a părăsit aeroportul din Tripoli în această seară. Grupul include 43 de cetăţeni români, precum şi 33 de persoane având cetăţenie bulgară, daneză, canadiană, ucraineană, germană, alte naţionalităţi", se arată în comunicatul MAE remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

Instituţia precizează că numărul cetăţenilor români care au primit sprijin consular şi logistic pentru a putea părăsi Libia în condiţii de siguranţă deplină a ajuns astfel la 700.


"Operaţiunile de evacuare a cetăţenilor români din Libia au fost coordonate de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi. Ministerul Afacerilor Externe a colaborat permanent şi deosebit de eficient cu Ministerul Apărării Naţionale pentru ducerea la bun sfârşit a repatrierii cetăţenilor români. Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetăţenilor români care se mai află în Libia să părăsească această ţară. Acestora le stau la dispoziţie, de acum înainte, facilităţile tehnice oferite de mecanismul de cooperare consulară activat la nivelul Uniunii Europene. MAE ţine legătura permanent cu cetăţenii români aflaţi încă în Libia, cu familiile acestora din România, precum şi cu firmele angajatoare. În continuare, în cadrul Departamentului Consular funcţionează, în regim permanent, celula de criză, cetăţenii românii având posibilitatea contactării 24/24 linia telefonică +4021.319.21.37", mai informează MAE.

abonare newsletter