Actualitate

Cumperi o pictură şi ajuţi opt fete aflate în plasament la o casă de tip familial

<p><span style="font-size: small;"><strong>Cele opt fete care locuiesc la Casa de Tip Familial Maria – Gabriel din Cluj-Napoca organizează şi în acest an expoziţia cu vânzare a picturilor realizate de ele, „Speranţa în artă”.</strong> </span></p>

Lucrările sunt prezentate publicului sub formă de expoziţie la sediul Asociaţiei Caritabile Maria-Gabriel din cartierul Gruia, strada Romulus Vuia nr. 138, în perioada 3 -7 decembrie, între orele 15.00 -19.00, unde fetele îşi aşteaptă cu emoţie vizitatorii şi se bucură când o lucrare expusă trezeşte interesul cuiva.

Evenimentul „Speranţa în artă” este la a IV- a ediţie şi de această dată este realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, susţinut parţial de către aceasta prin programul de finanţare de la bugetul local şi cu sprijinul unui hypermarket.


În acest an la acest eveniment participă şi Adi Hădean, ca invitat special, care prin arta gătitului s-a pus la dispoziţia copiilor aflaţi în plasamnet la Casa de Tip Familial Maria Gabriel şi a invitaţilor săi.

Ideea expoziţiei aparţine fetelor

Adela Florean, coordonatorul proiectului afirmă că ideea organizării expoziţiei cu vânzare aparţine fetelor care locuiesc la casa de tip familial.


Cele opt fete care locuiesc la Casa de Tip Familial Maria – Gabriel au fost repartizate prin plasament de la Direcţia Judeţeană de Protecţie a Copilului Cluj. Ele provin din familii dezorganizate sau fără posibilităţi materiale, familii care au abandonat aceste fete la naştere sau mai târziu sau au fost abuzate şi au fost preluate de Direcţia de Protecţie a Copilului.


abonare newsletter