Actualitate

Modernizarea străzii Oaşului a fost finalizată

<p><span style="font-size: small;"><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/28/oas1.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Locuitorii străzii Oaşului au aşteptat asfaltarea de 20 de ani.</strong>

Reabilitarea şi modernizarea străzii Oaşului a durat opt luni şi a costat 16 milioane lei.


Finalizarea lucrărilor de reabilitare a străzii Oaşului a fost inaugurată, miercuri, de primarul Emil Boc. Asfaltarea străzii a fost îndelung aşteptată de locuitorii din zonă care au afirmat că de 20 de ani nu s-a făcut nimic pentru modernizarea străzii şi au avut parte de o stradă plină de gropi şi noroi.



Citeşte şi:

Primarul, întâmpinat cu pâine şi palincă pe strada Oaşului



Mulţumiri, dar şi cereri pentru alte asfaltări

Boc nu a fost „asaltat” doar cu mesaje de mulţumire, ci şi cu cereri pentru alte asfaltări. Astfel, un locuitor de pe o stradă privată, adiacentă străzii Oaşului i-a solicitat ajutor pentru reabilitarea străzii pe care locuiesc şase familii. „Nu mai putem. Să ne aduceţi materiale că le împrăştiem noi. Canalizarea am făcut-o pe banii noştri, dar acuma, gata, nu mai avem bani”, a spus bărbatul. Primarul l-a sfătuit pe clujean să facă o cerere pentru includerea străzii în domeniul public, va fi analizată, iar ulterior Primăria se va ocupa de asfaltare.


În opt luni a fost asfaltată strada Oaşului


Lucrările la strada Oaşului s-au realizat în opt luni. „Suntem înainte de 1 decembrie, strada Oaşului este gata, exact aşa cum ne-am angajat încă din luna iulie şi cum administraţia clujeană s-a angajat încă din luna martie când au demarat lucrările”, a declarat primarul.

Lucrările au costat aproximativ 16 milioane lei, strada are o lungime de trei kilometri, o lăţime de nouă metri şi trotuare, locuri de parcare pe o bandă sau pe alta, nouă podeţe, ziduri de sprijin, drenuri pentru captarea apelor pluviale şi cu ziduri de sprijin în foarte multe locaţii, dat fiind relieful accentuat.

Primarul Emil Boc a subliniat că municipalitatea a realizat anul acesta două obiective importante: modernizarea a două artere principale, Oaşului şi Calea Borhanciului.

Poliţia Locală va amenda şoferii care parchează pe trotuar

Conducerea Primăriei a atras atenţia că şoferii care vor parca pe trotuarul de pe strada Oaşului vor fi amendaţi de Poliţia Locală deoarece au fost create locuri de parcare pe câte o bandă.

Deocamdată locuitorii nu au solicitat montarea unor limitatoare de viteză, dar autorităţile locale se aşteaptă la aşteaptă la astfel de cereri care vor fi analizate şi, dacă este cazul, vor fi montate limitatoarele de viteză.

abonare newsletter