Actualitate

Chitaristul Mike Stern şi percuţionistul Trilok Gurtu concertează la Cluj-Napoca

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/27/csabatothbagitrilokgurtusimikestern.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Iubitorii de jazz vor avea parte de o surpriză de proporţii pentru sfârşitul acestui an: chitaristul Mike Stern și percuționistul Trilok Gurtu vor concerta împreună în 21 decembrie pe scena Operei Române din Cluj-Napoca, în cadrul proiectului Csaba Toth Bagi Balkan Union.</strong>

Formula de septet gândită de chitaristul Csaba Toth Bagi îi mai include pe Maria Guessous Majda (vocal), Laszlo Mathe (bas), Zsolt Kasza (clape) și Akos Kertesz (baterie). Cei șapte muzicieni cântă pentru prima dată în această formulă în cadrul spectacolului Balkan Union.

Chitaristul Mike Stern a fost nominalizat de șase ori la premiul Grammy şi este unul dintre cei mai cunoscuți compozitori contemporani de jazz și jazz-fusion. Cariera chitaristului se întinde pe trei decenii și are o discografie ce include peste 12 albume eclectice și inovative.


Percuționistul Trilok Gurtu îmbină muzicalitatea indiană cu specificul vestic al bateriei, într-o combinație care i-a adus o serie de premii ale industriei muzicale.

Mike Stern a declarat despre Trilok Gurtu că a fost întotdeauna un fan al acestuia, iar despre muzica est-europeană a avut doar cuvinte de laudă. „I-am ascultat muzica și mi s-a părut minunată. Am știut că trebuie să lucrăm împreună. O trupă excelentă, cu compoziții bune, melodii frumoase! Mă uimește! Muzica est-europeană este într-adevăr uimitoare, uneori dificil de interpretat, dar cu sunete deosebit de frumoase. Va fi o experiență interesantă pentru mine să cânt cu Csaba și trupa lui. Sună senzațional. Îl iubesc pe Trilok Gurtu, am fost un fan de-al lui dintotdeauna. Aștept cu entuziasm să cântăm împreună”, a declarat Mike Stern.


 

 


 

abonare newsletter