Actualitate

Festivalul Internaţional de Teatru "Interferenţe" începe astăzi

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/27/3120_darab_kep.jpg" border="0" title="Explic. foto: Spectacolul &quot;Hand Stories&quot; al Theatre Vidy-Lausanne din Elveţia" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cluj-Napoca găzduieşte timp de aproape două săptămâni Festivalul Internaţional de Teatru "Interferenţe", care va avea loc la Teatrul Maghiar, în intervalul 27 noiembrie – 9 decembrie.</strong>

"Interferenţe" a ajuns anul acesta la ediţia a treia, iar tema este relaţia dintre teatru şi muzică. Publicul va putea urmări 24 de spectacole din 15 ţări, inclusiv din România, interpretate de 14 trupe de teatru. Vor fi puse în scenă şi spectacolele Teatrului Maghiar.

Festivalul coincide anul acesta cu celebrarea a 220 de ani de la înfiinţarea Teatrului Maghiar.


Deschiderea oficială a festivalului are loc astăzi de la ora 17.00, cu expoziţia "Ritmuri: Spaţiu – Text – Sunet" a artistului Vasile Şirli. De la ora 18.00 va avea loc spectacolul "Hand Stories" al Theatre Vidy-Lausanne din Elveţia. Aceeaşi trupă de teatru va susţine, de la ora 20.00, spectacolul "Max Black".

În a doua zi de festival, cei interesaţi pot participa de la ora 11.00 la un dialog cu creatorii "Hand Stories" şi "Max Black", iar de la ora 15.00 va avea loc o proiecţie a unui spectacol de operă. De la ora 20.00, publicul este invitat să urmărească "Gianni Schicchi" de Giacomo Puccini, în regia lui Silviu Purcărete şi susţinut de artiştii Teatrului Maghiar de Stat Cluj.


Gabor Tompa, directorul Teatrului Maghiar şi al festivalului, a declarat că unul dintre scopurile festivalului este să devină platforma Uniunii Europene de Teatru (UTE), de aceea, în program au fost incluse şapte spectacole create de membrii UTE.

Spectacolele ediţiei din acest a festivalului Interferenţe se desfăşoară la Teatrul Maghiar, Casa TIFF şi Teatrul Naţional.


Pe lângă spectacole, în cadrul festivalului vor avea loc şi workshopuri, ateliere, discuţii cu creatorii spectacolelor, proiecţii de spectacole, prezentări de carte, concerte. Toate acestea vor avea loc la Casa TIFF, partenerul din acest an al festivalului Interferenţe fiind Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

 


Citeşte şi… http://www.monitorulcj.ro/actualitate/15261-bani-de-la-bugetul-local-pentru-festivalul-de-teatru-interferente

 


 

abonare newsletter