Actualitate

Concert Simfonic cu lucrări de Glinka, Beethoven şi Dvořák, joi la Filarmonică

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/26/ferenc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Filarmonica de Stat „Transilvania” organizează joi un concert simfonic susţinut de Orchestra Filarmonicii, sub bagheta dirijorului Ferenc Gábor (Germania), alături de solistul la pian, Attila Székely (Germania).</strong>

Din programul concertului fac parte Uvertura la opera „Ruslan şi Ludmila” a compozitorului Mihail Ivanovici Glinka, Concertul nr. 4 pentru pian în Sol major de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a VII-a în re minor de Antonin Dvořák.

Ferenc Gábor şi-a început cariera muzicală ca violist. Între 1986 şi 1994, a fost membru al Israel Philharmonic Orchestra, fiind de atunci solo violist la Konzerthausorchester Berlin (fosta Berliner Sinfonie Orchester). Ca dirijor invitat, Ferenc Gábor a apărut pe scenele din toată lumea, dirijând diferite orchestre mari, ansambluri de operă, dar şi formaţii mai mici în diferite distribuţii. Amintim Bochumer Symphoniker, Berliner Sinfonie Orchester, Orchestra Naţională din Costa Rica sau Orchestra Filarmonicii „Transilvania”.


Pianistul Attila Székely a terminat cursurile de masterat la Academia de Muzică din Trossingen (Germania). Evoluţia sa artistică a fost impulsionată de renumiţi pianişti, cu care a intrat în contact la cursuri de măiestrie: Jenö Jando, Ferard Fremy, Malcolm Bilson, Gabriel Amiraş, Arkadi Sevidov şi Cordelia Höfer.

Concertul de joi are loc la Casa Universitarilor, Sala Auditorium Maximum, de la ora 19:00. Preţul unui bilet este de 20 de lei, elevii, studenţii şi pensionarii beneficiind de o reducere de 50%.

abonare newsletter