Actualitate

Spania consideră inacceptabil proiectul pentru bugetul UE propus de Herman Van Rompuy

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/04/spania%20imprumuta%20bani%20-%20rescate.png" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Guvernul spaniol consideră inacceptabilă propunerea pentru bugetul Uniunii Europene pentru perioada 2014-2020 făcută de preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, (ce prevede reducerea cu 75 de miliarde de euro a propunerii de buget de 1.033 de miliarde înaintată de Comisia Europeană, n.r.), după cum a declarat sâmbătă premierul Mariano Rajoy.

"Primul document prezentat de CE ni s-a părut un bun punct de plecare. Al doilea document, prezentat de dl. Van Rompuy, ni se pare pur şi simplu inacceptabil. Sper că vom putea ajunge la un acord, întrucât nu putem fi de acord cu reducerea fondului pentru Politica Agricolă Comună sau a fondurilor de coeziune", a declarat Rajoy, întrebat fiind în legătură cu acest subiect, la încheierea celui de-al 22-lea Summit Iberoamerican, care s-a desfăşurat în aceste zile în oraşul andaluz Cádiz.

Conform proiectului de buget, preşedintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a propus miercuri reducerea cu 75 de miliarde de euro a cheltuielilor de 1.033 miliarde de euro pentru bugetul pe perioada 2014-2020. Herman van Rompuy doreşte reducerea cu 29,5 miliarde de euro a cheltuielilor pentru politica de coeziune şi cu 25,5 miliarde de euro a ajutoarelor pentru Politica Agricolă Comună (PAC), adică politicile ce presupun cele mai importante cheltuieli ale bugetului european, informează Agerpres.

abonare newsletter