Actualitate

Raiduri asupra Gazei: şase răniţi într -un centru media, doi morţi în nord

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/18/raid in gaza.jpg" border="0" width="451" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Lovituri aeriene israeliene au lovit un centru mass-media din centrul oraşului Gaza duminică dimineaţă, rănind cel puţin şase jurnalişti, au anunţat surse medicale palestiniene, informează Agerpres.

Printre altele, doi palestinieni au fost ucişi la scurt timp după aceea într-un alt raid în nordul Fâşiei Gaza, potrivit aceloraşi surse.

"Cel puţin şase jurnalişti au fost răniţi când avioane de război israeliene au lovit biroul canalului de televiziune al-Quds situat în complexul Showa şi Housari, în cartierul Rimal din centrul oraşului", a declarat Ashraf Al-Qoudra, un purtător de cuvânt al serviciilor de sănătate din Gaza. Unul dintre jurnaliştii a pierdut un picior, potrivit medicilor.

Potrivit unor martori oculari, acest complex a fost grav avariat. Jurnaliştii din interior au fost evacuaţi după un prim raid, care a fost urmat de cel puţin alte două lovituri asupra acestui obiectiv. Canalul de televiziune al-Quds este considerat apropiat mişcării islamiste Hamas la putere în Gaza.

În nordul enclavei palestiniene, doi palestinieni au fost ucişi şi zece răniţi în două raiduri separate asupra unor case, a mai spus Al-Qoudra.

"Doi tineri palestinieni au fost ucişi şi cel puţin zece răniţi în două raiduri la Beit Lahiya şi Beit Hanoun", în nordul teritoriului, nu departe de frontiera cu Israelul, a declarat el.

De asemenea, marina israeliană, poziţionată în largul enclavei, a bombardat intens oraşul Gaza în timpul nopţii, potrivit unor jurnalişti de la AFP la faţa locului.

Şaisprezece palestinieni au fost ucişi sâmbătă, ridicând la 48 numărul de palestinieni ucişi de la începutul operaţiunii militare israeliene împotriva Fâşiei Gaza miercuri.

abonare newsletter