Actualitate

Transilvania Jazz Festival, în week-end la Opera Maghiară

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/14/12-jazz.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Două concerte de jazz susţinute de Teodora Enache şi Shekinah Rodz vor avea loc vineri şi sâmbătă la Opera Maghiară în cadrul Transilvania Jazz Festival.</strong></p>

 

Ediţia din acest an a Transilvania Jazz Festival va avea doar două concerte şi, potrivit organizatorilor, spectacolele din acest week-end sunt doar un eveniment de tranziţie, iar festivalul propriu-zis va avea loc anul viitor, în cadrul Zilelor Municipiului Cluj-Napoca. Vineri, de la ora 19.00, Teodora Enache va susţine un concert la Opera Maghiară, iar sâmbătă, tot de la ora 19.00, în aceeaşi locaţie, va avea loc un concert al artistei portoricane Shekinah Rodz. Cele două artiste au recitaluri şi în Diesel Club, programate miercuri, 14 noiembrie şi joi, 15 noiembrie, de la ora 21.00.


Teodora Enache a reuşit să aibă cea mai valoroasă contribuţie a unui muzician român de jazz pe plan internaţional, reprezentând România la cele mai prestigioase evenimente de profil din lume.

Shekinah Rodz, cântăreaţă şi saxofonistă este un remarcabil artist al scenei contemporane.


Festivalul va fi prezentat de Florian Lungu, renumit muzicolog şi realizator de emisiuni radio şi de televiziune. Florian Lungu a subliniat că municipiul Cluj-Napoca este printre puţinele oraşe din ţară în care se organizează anual mai multe festivale de jazz: Transilvania Jazz Festival, Napocensis şi un festival-concurs de trompetă.

Biletele  pentru Transilvania Jazz Festival se găsesc la birourile Diesel Club şi la casa de bilete a Operei Maghiare.


Transilvania Jazz Festival a debutat în anul 2007, iar capetele de afiş ale ediţiilor anterioare sunt Billy Cobham din SUA, Jeri Brown din Canada, Decebal Bădilă, stabilit în Germania şi grupuri de jazz din Belgia, Franţa, Italia, Olanda şi România. Printre artiştii români renumiţi care au urcat pe scena Transilvania Jazz Festival se numără Johnny Răducanu, Harry Tavitian, Teodora Enache.

 


 

 


 

abonare newsletter