monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Privește pas cu pas cum fac cartofii prăjiţi cei de la McDonald's

Reprezentanţii McDonald's din Canada dezvăluie pentru prima dată modul în care pregătesc cartofii prăjiți, pentru a le răspunde clienților la întrebări și pentru a spulbera mitul cartofilor sintetici, arată businessinsider.com.

 

Lanţul de fast-food McDonald's a publicat un filmuleţ în care arată clienţilor modul în care sunt gătiţi cartofii prăjiţi.

În urma unei întrebări adresate de un client canadian, conducerea McDonald's a hotărât să ofere răspunsul la un mister care stă de mult timp pe buzele consumatorilor de fast-food: sunt sau nu sintetici cartofi prăjiţi?Cum era de așteptat, răspunsul a venit sub forma unor imagini în care reprezentanții McDonald's arată cum sunt recoltaţi de pe câmp cartofii, cum sunt prelucraţi şi apoi prăjiţi în ulei. Procedeul este simplu: cartofi sunt prăjiţi după culegere, după care sunt congelaţi, ambalați şi apoi livraţi diferitelor restaurante, unde mai sunt prăjiţi încă o dată, înainte de a fi serviţi clienţilor. Așadar, cartofii prăjiţi de la McDonald's nu sunt 100% naturali, dar nici sintetici. Ei conțin cartofi, ulei vegetal, dextroză și difostat de sodiu.În urmă cu o lună, McDonald's a explicat şi motivul pentru care burgerii nu se strică, deşi stau multe zile la temperatura camerei. "După ce este gătit, hamburgerul devine mai uscat. Când este lăsat în cameră, continuă să piardă apă şi de aceea se usucă, nu putrezeşte (...) dacă vreţi să vedeţi cum se strică, înveliţi burgerul într-o folie, care să împiedice uscarea lui, sau lăsaţi-l într-o cameră umedă, cum este baia. Veţi obţine acelaşi rezultat şi cu un sandviş făcut acasă", a experimentat dr. Keith Warriner, care lucrează la Universitatea Guelph, Canada.

Foto: businessinsider.com