Actualitate

Clujul, gazda Adunării Generale a Asociaţiei Aeroporturilor (AAR) din România

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/27/adunare generala avioane.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Evenimentul se desfăşoară în perioada 27-28 septembrie. </strong>

În cadrul celei de-a 20-a adunări generale a (AAR) sunt dezbătute teme precum evoluţia traficului aerian în criza economică, cooperarea dintre companiile aeriene, securitatea aeroportuară sau investiţiile în infrastructură. La întrunire participă preşedinţi ai consiliilor judeţene, reprezentanţi ai Autorităţii Aeronautice Civile Române, ai Serviciului Român de Informaţii şi directorii generali ai aeroporturilor din ţară.  

La deschiderea oficială a lucrărilor, care a avut loc joi, au fost prezenţi primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu. Şeful CJ Cluj a subliniat, încă de la început, faptul că investiţia la pistă este cea mai importantă din ultimii 50 de ani, din infrastructura aeroporturilor. „Principalele lucrări la Aeroport sunt cunoscute, pista de 3500 de metri, din care prima parte de 2100 de metri vrem să o terminăm în primăvară. Apoi, lucrările de deviere a Someşului urmează să dea posibilitatea continuării până la 3500 de metri. Mai avem terminalul Cargo şi conexiunea cu traficul feroviar şi rutier“, a declarat Uioreanu. Preşedintele Consiliului Judeţean a mai precizat că există posibilitatea realizării unui parteneriat cu Aeroportul din Târgu Mureş. „Am avut o discuţie cu preşedintele Consiliului Judeţean de la Mureş, domnul Dobre. Dorim să facem o echipă, nu ne privim ca un concurent. Cel mai apropiat aeroport este cel din Târgu Mureş, îşi doresc şi ei să facem echipă“, a mai spus Uioreanu.
Ciceo: „Este necesară o strategie comună pentru atragerea fondurilor europene“
Directorul Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca şi totodată, preşedinte al Asociaţiei Aeroporturilor, David Ciceo a subliniat, al rândul său, necesitatea unei strategii comune a aeroporturilor pentru atragerea fondurilor europene. „Este foarte important ca toate aeroporturile să aibă o strategie comună, În aceste zile vom discuta despre o strategie comună, despre provocările pe care le avem. Acest an este greu pentru aviaţia românească şi pentru aeroporturi, datorită crizei, competiţiei mari şi presiunilor pe care le pun companiile low-cost asupra aeroporturilor“, a precizat Ciceo. El a mai spus că, în acest moment, Comisia Europeană pregăteşte un pachet lugislativ care vizează aeroporturile. „La Comisia Europeană se pregăteşte un pachet legislativ care se referă la securitatea aeroportuară, de exemplu. Noi, prin Asociaţia Aeroporturilor şi prin Ministerul Transporutirlor ne-am exprimat punctele de vedere, iar aceste reglementări vor fi stabilite prin directive ale Comisiei Europene, în anul 2013“, a menţionat Ciceo.


abonare newsletter