Actualitate

Mai bine de 200 de iPhone-uri 5 furate în Japonia, chiar în ziua în care au fost puse în vânzare

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/26/japonezi apple.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Cel puţin 220 de terminale ale noului smartphone produs de Apple au fost furate din diverse magazine de reprezentanţă din Japonia, în oraşe precum Osaka, Kobe sau Kioto, informează presa japoneză.

Potrivit organelor de poliţie, majoritatea dispozitivelor iPhone 5 au dispărut din centrul oraşului Osaka, unde s-au înregistrat cel puţin cinci magazine de telefoane mobile jefuite chiar în dimineaţa zilei de vineri, când noul smartphone a fost scos la vânzare. Poliţia crede că pagubele au fost produse de acelaşi grup de hoţi.


În Osaka, un magazin a denunţat la prima oră a dimineţii un furt de 116 iPhone-uri 5, după ce şi-au găsit sistemul de securitate distrus. Cele 116 smartphone-uri valorau aproximativ 7.4 milioane de yeni (≈74.000 de euro).

Într-un alt punct de vânzare din Sakai, aflat în împrejurimile oraşului Osaka, au fost furate 42 de dispozitive produse de Apple, în timp ce în Ibaraki, în nord-estul Japoniei, s-a raportat un furt de 33 de telefoane şi 370.000 de yeni (≈3.700 de euro), potrivit jurnalului de seară al ziarului Asahi.
În Kobe s-au furat 30 de iPhone-uri 5, iar din magazinele oraşului apropiat Shiga au dispărut altele 5.


În mod bizar, în capitala Japoniei, Tokyo, nu s-au produs incidente de acest fel. În magazine precum cel din cartierul de lux aflat în inima capitalei, Ginza, aproximativ 750 de persoane s-au trezit dis-de-dimineaţă pentru a-şi achiziţiona noile smartphone-uri produse de compania Apple. Unii dintre aceştia, din dorinţa de a intra în posesia noului iPhone, au aşteptat efectiv în faţa magazinelor încă de lunea trecută.

iPhone 5, mai subţire, mai uşor şi cu un ecran mai mare decât cel al predecesorului său, este comercializat în Japonia de operatori precum KDDI şi Softbank, având preţuri între 10.300 de yeni (≈100 de euro), modelul de 32 de GB şi 20.600 de yeni (≈200 de euro), cel de 62 de GB.


Foto: radiokorea.com

abonare newsletter