Actualitate

Preoţii ar putea face educaţie rutieră în timpul slujbei de duminică

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/24/03-popa.jpg" border="0" align="right" />Șefii poliției rutiere cred că preoții ar fi buni propovăduitori ai respectării regulilor de circulație.</strong>

Un proiect aflat în lucru la Direcţia Poliţiei Rutiere urmăreşte să implice preoţii şi primarii din mediul rural în programele de educaţie rutieră a pietonilor, în aşa fel încât numărul accidentelor rutiere produse din vina acestora să fie redus.

Direcţia Poliţiei Rutiere urmează să ia legătura cu preoţii şi primarii din afara oraşelor pentru ca, în timpul slujbelor de duminică ori cu diverse ocazii când au loc adunări populare, să dea oamenilor sfaturi care să-i ajute să nu devină victimele unor accidente de circulaţie, mai ales că, de cele mai multe ori, incidentele rutiere produse în afara localităţii, pe şosea, au urmări extrem de grave. Preoţii şi primarii sunt persoanele în care oamenii de la ţară au cea mai mare încredere şi care au toate şansele să fie luaţi în serios.

Ce îi vor învăţa preoţii pe pietoni

Potrivit Mediafax, ca măsuri preventive, preoţii le vor transmite enoriaşilor să evite consumul excesiv de alcool atunci când urmează să circule pe marginea şoselei, să traverseze prin locurile special marcate ori, acolo unde sunt, să folosească pasarelele.
În plus, atunci când circulă noaptea, pe lângă şosea, pietonii vor fi sfătuiţi să poarte numai haine deschise la culoare, iar dacă este posibil, chiar veste reflectorizante.
Conform sursei citate, un caz extrem de grav înregistrat de Poliţia Rutieră şi care a avut drept victimă un pieton beat, aflat în comă alcoolică, a fost înregistrat la data de 11 august, pe raza comunei botoşănene Vlădeni. Incidentul s-a produs în jurul orei 23.00, când un şofer în vârstă de 31 de ani, care conducea un Audi A4, a spulberat un bărbat de 60 de ani care dormea pe şosea. Bărbatul accidentat alea o alcoolemie de 2,15 la mie.
O tragedie asemănătoare s-a produs, spun poliţiştii, şi lângă localitatea băcăuană Helegiu. Victima, un bărbat în vârstă de 47 de an,i mergea pe marginea drumului şi s-a dezechilibrat, în mod fatal, în momentul în care pe lângă el a trecut o autoutilitară cu remorcă, ce se îndrepta către Oneşti. După necropsierea cadavrului, medicii au găsit în sângele bărbatului o alcoolemie de nu mai puţin de trei la mie.

abonare newsletter