Actualitate

La ce a folosit Sistemul Informatic Schengen?

<p /><strong>Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) informează că 102 persoane şi 36 de autovehicule semnalate prin Sistemul Informatic Schengen au fost depistate de poliţiştii români, împreună cu partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen.</strong>

Bunurile şi persoanele urmărire internaţional au fost depistate, în perioada 15 - 21 septembrie, în urma schimbului de date şi informaţii suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională-IGPR.
„În urma consultării Sistemului Informatic Schengen şi a schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul CCPI-IGPR, 77 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, în ultima săptămână, de autorităţile de aplicare a legii din România. Astfel, poliţiştii români au pus în aplicare 12 mandate europene de arestare, au depistat cinci persoane dispărute şi 32 persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară”, explică reprezentanții IGPR.
De asemenea, spune sursa citată, au fost identificate, pe teritoriul României, 33 de autoturisme căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cursul procedurilor penale de autorităţile din alte state membre Schengen.
Partenerii străini au identificat, pe teritoriul lor, 29 de persoane urmărite de Poliţia Română, dintre care 19 în baza unui mandat european de arestare, patru persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi o persoană dispărută.
De asemenea, trei autovehicule semnalate în vederea indisponibilizării au fost identificate de autorităţile străine pe teritoriul lor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter