Actualitate

Redactorul-şef de la Irish Daily Star a fost concediat în urma publicării fotografiilor topless ale ducesei de Cambridge

<p><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/18/kate middleton.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Redactorul-şef de la Irish Daily Star a fost concediat luni, în urma publicării în paginile acestui cotidian irlandez a fotografiilor în care prinţesa Catherine, soţia prinţului William, apare topless, dar şi a acţiunii în justiţie intentate de familia regală britanică, scrie Mediafax. </strong></p>

 


Proprietarii acestei publicaţii - grupul britanic Northern & Shell şi grupul irlandez Independent News and Media - au reacţionat prompt şi au condamnat decizia luată de conducerea editorială a ziarului Irish Daily Star de a publica acele fotografii controversate, în ediţia sa de sâmbătă.

Conducerea cotidianului irlandez a anunţat, luni, că a decis concedierea "cu efecte imediate" a editorului-şef al ziarului, în aşteptarea unei anchete interne în legătură cu decizia acestuia de a publica acele fotografii care au apărut pentru prima dată în revista franceză Closer.


Aşa cum anunţase, săptămânalul italian Chi, aflat ca şi revista Closer în proprietatea lui Silvio Berlusconi, a publicat la rândul său fotografiile cu prinţesa Catherine, sub titlul "Kate Middleton - Scandal la curte: regina e goală!".

Cuplul princiar britanic a dat în judecată publicaţia franceză Closer, la Paris, iar prima audiere în acest caz a avut loc luni.


Cuplul princiar a cerut interzicerea prin ordin judecătoresc a republicării sau revânzării acelor fotografii, despre care au spus că descriu "momente foarte intime" şi nu îşi au loc în spaţiul public. O decizie judiciară este aşteptată pentru marţi, în jurul orei 10.00 GMT.

Foto: www.facebook.com

abonare newsletter