Actualitate

Ioan Avram Mureşan a ieşit din penitenciar pentru 24 de ore. El va participa la înmormântarea fiului său

<p><strong><span style="margin: 0px; padding: 0px; position: static; cursor: auto; color: #333333; text-decoration: none; border: medium none;"> <img src="documente/stories/2012/05_mai/29/05-ioan-avram-muresan.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan a ieşit din Penitenciarul Gherla, luni seară, având o permisiune de 24 de ore pentru a participa la înmormântarea fiului său, arată Mediafax. </span></strong></p>

Ioan Avram Mureşan a ieşit din Penitenciarul Gherla luni seară, după ora 22.00. "Am foarte puţin timp la dispoziţie", au fost singurele cuvinte pe care le-a spus Mureşan. Ioan Avram Mureşan a plecat spre Baia Mare, cu o maşină care îl aştepta la poata închisorii, el nefiind însoţit de poliţişti.


Conform reprezentanţilor închisorii, Ioan Avram Mureşan are o permisiune de 24 de ore, care expiră marţi seară, la ora 22.00, când trebuie să se întoarcă la închisoare, a precizat Dan Donciu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Gherla.

Fostul ministru al Agriculturii Ioan Avram Mureşan, care ispăşeşte şapte ani de închisoare la Penitenciarul Gherla, a solicitat întreruperea pedepsei pentru a putea participa la funeraliile fiului său, găsit mort într-un apartament din Kenya.


Potrivit unor surse locale, slujba de înmormântare a lui Dan Mureşan va avea loc marţi, de la ora 13.00, la Biserica Sfântul Anton din Baia Mare şi  va fi înmormântat în cimitirul Dealul Florilor.

Într-un interviu acordat pentru Dejeanul.ro, Ioan Avram Mureşan spunea că fiul său urmase cursurile mai multor şcoli din Anglia, iar ulterior a fost angajat de o firmă din SUA în domeniul campaniilor electorale, la care a lucrat trei ani şi a fost trimis în diferite ţări. Mureşan povestea că apoi fiul său a început să lucreze pentru o firmă din Anglia, din acelaşi domeniu, el conducând Departamentul electoral, iar în Kenya avea un proiect legat de alegerile prezidenţiale.


În interviul menţionat, Mureşan spunea că a vorbit ultima dată cu fiul său vineri (vinerea trecută), însă legătura telefonică nu era foarte bună, astfel că i-a spus că vor vorbi altă dată. El relata că fiul său i-a spus că va pleca la o cină cu clienţii pentru care lucra şi că probabil se va întoarce duminică, urmând să îşi viziteze tatăl. Mureşan spunea că ulterior a aflat că după acea cină fiul său s-a întors în camera de hotel de unde nu a coborât a doua zi, fiind găsit mort. Soţia a plecat în Kenya pentru a se ocupa de formalităţi.

abonare newsletter