Actualitate

Arhiepiscopia Clujului va construi cu cămin de bătrâni la Câmpia Turzii

<p /><strong /><img src="documente/stories/09_septembrie/08_ziua/03-pensionari.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Un nou cămin de bătrâni al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului va fi realizat în oraşul Câmpia Turzii.

În acest sens, Arhiepiscopul şi Mitropolitul Andrei s-a întâlnit marţi, 4 septembrie, cu primarul oraşului, Radu Hanga, viceprimarul şi consilierii locali. În cadrul discuţiilor ce au avut loc la sediul primăriei, s-a aprobat proiectul, după care a urmat vizitarea locului unde urmează să se ridice clădirea. Conducerea Primăriei şi Înaltpreasfinţitul au căzut de acord ca să înceapă demersurile şi să se poată construi acest aşezământ pentru ocrotirea oamenilor învârstă.


Căminul de bătrâni va fi ridicat lângă biserica ce poarta hramul Sfântul Gheorghe, de pe strada Gheorghe Lazăr, nr 16 A. Părintele paroh, Ioan Morar, cel care se va ocupa de lucrări a declarat că edificiul va avea o capacitate de 80 de locuri şi în viitor se doreşte să fie aici şi un centru de recuperare pentru bolnavi.â

În prezent, sub patronajul Arhiepiscopiei ortodoxe clujene, funcționează, de peste 10 ani două Cămine pentru bătrâni, la Mociu și la Turda, cu foarte bune rezultate, dar și un centru la Mănăstirea Dobric din județul Bistrița-Năsăud.

abonare newsletter