Actualitate

Zilele Floreştiului

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/12 mozaic - zilele florestiului.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În acest sfârşit de săptămână, 14-15-16 septembrie, floreştenii şi nu numai sunt aşteptaţi să sărbătorească zilele comunei prin 3 zile pline de distracţie, concursuri şi expoziţii.

În mijlocul lunii septembrie e nebunie în comuna Floreşti din judeţul Cluj. În zilele de 14, 15 şi 16 septembrie se vor organiza „Zilele Florestiului”, manifestare care in 2011 nu a avut loc. Floreştenii şi nu numai sunt aşteptaţi pe platoul fostului poligon de pe strada Tăuţiului din comuna Floreşti pentru 3 zile pline de distracţie, concursuri şi expoziţii şi multă voie bună.


Vineri, 14 septembrie, comuna Floreşti se va anima odată cu debutul Zilelor dedicate comunei. Programul va începe în jurul prânzului cu o expoziţie a unor crescători de animale. Vor urma apoi concursurile: de gătit, Miss Floreşti 2012 şi, cel mai aşteptat, „Floreştenii au talent”. În program sunt planificate şi momente folclorice şi etno, un concert de muzică populară cu Felix Gălan, unul de muzică uşoară cu Cristian Jimborean, ca la 21:45 să fie programat concertul cunoscutei cântăreţe Andreea Bălan.

A doua zi a evenimentului, sâmbătă, 15 septembrie, va începe în jurul prânzului cu un off-road show, urmat de parada cailor, o manifestare cu specific local ce se va încheia cu discursul oficialităţilor. Programul va continua cu dansuri şi momente folclorice. Pe scenă vor urca, pe rând, Amalia Codorean, Mariana Morcan, Claudiu Cotleuş, Lavinia Maris, Livia Hetea şi Dana Purcel. Va urma partea a II-a a concursului „Floreştenii au talent” şi un spectacol pregătit de Ansamblul Maghiar Lona. La ora 20:00, Emanuel Cârstea va pregăti un concert de muzică uşoară, urmat de dansuri populare şi ţigăneşti, un foc de tabără şi concertul trupei Compact.


Duminică, festivităţile continuă cu o scenetă a elevilor Şcolii din Floreşti, programată la ora 13:00, un scurt concert ţinut de corul de copii Junior VIP, dansuri sportive şi populare, precum şi concerte de muzică populară, ţinute de Ana Strimturean şi de Radu Ciobanu. La ora 17:15 este programată festivitatea de premiere la concursul „Floreştenii au talent”, urmată, după un moment de dansuri folclorice ţinute de Ansamblul studenţesc Mugurelul, de festivitatea de premiere a concursului Miss Floreşti 2012. Pe scenă vor urca apoi Traian Ilea şi Valeria Codorean, urmaţi de Ansamblul Cununa Someşană. Seara se va încheia cu concertul trupei Desperado, programat pentru ora 20:30, urmată de cel al Adrianei Irimieş, iar întreaga manifestare va fi încununată de un spectacol de artificii.

abonare newsletter