Actualitate

Festivalul Internaţional de Film Comedy Fest 2012 se pregăteşte de start

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/12/comedy cluj logo-white copy.png" border="0" width="449" height="257" style="float: left; margin: 2px 5px;" />A început numărătoarea inversă până la startul celei de-a patra ediții a Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj, eveniment ce se va desfășura în perioada 12 – 21 octombrie la Cluj-Napoca.</strong>

Beneficiind de o nouă identitate vizuală și de un concept axat în mod clar pe ideea de comedy-drama, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj se pregătește să ofere publicului și în acest an filme care îmbină comedia, ironia, satira și parodia sub conceptul generic de comedy-drama, dar și întâlniri cu personalități ale industriei cinematografice, precum și numeroase alte evenimente culturale.

35 de țări participante, 130 de filme, mare parte dintre acestea înscrise în competițiile de scurt sau lung metraj, dar și în secțiunea specială dedicată producțiilor realizate de academiile de film, peste 100 de invitați din industria filmului românesc și străin, zeci de evenimente conexe (workshop-uri, expoziții, piese de teatru, spectacole stradale). Acestea sunt în cifre numai câteva dintre surprizele pregătite de Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj 2012.


La fel ca la ediţiile precedente, două jurii de specialitate, unul pentru filmele de scurt metraj, iar celălalt pentru filmele de lung metraj vor acorda premiile festivalului. Și pentru că vorbim de premii, din cadrul Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj nu valipsi nici Premiul de Excelență acordat unei personalități a cinematografiei românești.

Pentru că secțiunea specială dedicată studenților de la academiile de film s-a bucurat de mult succes la ediţia precedentă, tinerii cineaști din întreaga lume vor avea ocazia și în acest an să se întâlnească la Cluj-Napoca, să-și prezinte producțiile, să schimbe idei cu colegii lor din țările invitate la festival și să interacționeze cu specialiștii din industria cinematografică.


Noutățile referitoare la festival vor fi prezentate atât pe site-ul www.comedyfest.ro, cât și pe pagina de facebook: www.facebook.com/festivalulcomedycluj.

abonare newsletter