Actualitate

Juan Carlos Cáceres în premieră la Cluj

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/09_septembrie/04/12 04 concert caceres.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Opera Maghiară din Cluj-Napoca va găzdui pe 6 septembrie concertul lui Juan Carlos Cáceres, ca avampremieră la Transilvania Jazz Festival.

 


Asociaţia Culturală Cetatea Alba invită iubitorii la un concert extraordinar: în data de 6 septembrie, începând cu ora 20:00, argentinianul Juan Carlos Cáceres va concerta, alături de Tango Negro Trio, la Opera Maghiară. Concertul va avea loc în avanpremiera Transilvania Jazz Festival, care se va derula în perioada 16-17 noiembrie 2012.

Născut în anii ’30 la Buenos Aires şi supranumit „Paulo Conte al Americii de Sud”, Juan Carlos Cáceres este un muzician de jazz deplin, trombonist, pianist şi compozitor. După 30 de ani petrecuţi în Argentina, perioadă în care a devenit un obişnuit al celor mai mari cluburi de jazz, artistul s-a mutat spre sfârşitul anilor ‘60 la Paris, unde s-a împlicat în numeroase proiecte culturale artistice. Şi-a dedicat o mare parte din timp muzicii, ajungând să fie un expert în stilurile muzicale din zona Río de la Plata - tango, milonga, murga şi candombe, devenind, treptat misionarul tangoului în Europa.


Împreună cu Tango Negro Trio (Carlos Buschini – bass şi contrabas, Marcelo Russillo – percuţie şi David Pesto – bandoneon), Cáceres (pian şi voce) va transpune spectatorii într-o călătorie în timp, revelând originea tangoului, ca fiind un blend de ritmuri tribal-africane şi marşuri celebre europene. Cu un timbru pasional, Cáceres va cânta viaţa de zi cu zi din Buenos Aires, rănile timpului şi exilului, exprimând, în tonuri de tango ambiental, cu influenţe de jazz, dorul de casă, de patria-mamă, Argentina.

Concertul extraordinar Juan Carlos Cáceres va avea loc joi, 6 septembrie, de la ora 20:00, la Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Acesta va avea loc în avanpremiera TJF, care se va derula în perioada 16-17 noiembrie 2012. Transilvania Jazz Festival, eveniment cultural care conferă o marcă internaţional-culturală oraşului Cluj-Napoca, şi, implicit, Ardealului, reuneşte încă din 2007, în săli de concerte şi în cluburi, muzicieni şi grupuri de jazz de prestigiu din Romania şi din străinătate. Capetele de afiş prezente în cadrul ediţiilor anterioare ale TJF: Billy Cobham (SUA), Jacky Terrasson (SUA/Franţa), Theodosii Spassov, Anatoly Vapirov (Bulgaria), Jeri Brown (Canada), Decebal Badila (Germania) şi numeroase alte grupuri de jazz din Belgia, Franţa, Elveţia, Italia, Polonia, Cehia, Germania, Olanda, Suedia, Ungaria şi România. Prin concertul lui Cáceres, organizatorii doresc promovarea unei noi mărci culturale a Transilvaniei, promovarea muzicii de calitate, a jazzului şi încurajarea participării locuitorilor din Ardeal la un act de cultură, dar şi promovarea oraşului Cluj-Napoca, mai ales în contextul candidaturii la titlul de Capitală Culturală Europeană.


La evenimentul de pe 6 septembrie vor exista 2 categorii de bilete, la 50, respectiv 35 de lei, în funcţie de poziţia în sală. Acestea pot fi achiziţionate fie online, de pe site-ul www.biletmaster.ro, fie de la casa de bilete a Operei Maghiare (str. Strada Emil Isac, nr. 26-28).

abonare newsletter