Actualitate

Sindicatul minerilor din Roşia Montană critică FânFest

<p /><strong>Conducerea Sindicatului Viitorul Mineritului din Roşia Montană atrage atenţia că localnicii nu doresc organizarea festivalului FânFest în comunitatea lor şi critică modul în care se desfăşoară evenimentul. </strong>

Sindicaliştii din Roşia Montană spun că evenimentele obişnuite de duminică din comunitate, precum slujba religioasă sunt deranjate de participanţii la FânFest şi le cer tinerilor să îşi mute festivalul în altă parte.
„Câteva zeci de tineri fără frica lui Dumnezeu au deranjat sfânta slujbă de duminică a unei comunităţi rurale tradiţionale, speriind enoriaşii cu bătăi de tobe, urlete şi insulte aduse oamenilor”, a declarat Cristian Albu, preşedintele Sindicatului Viitorul Mineritului din Roşia Montană.
Liderul de sindicat mai dă ca exemplu cazul unei perechi care şi-a planificat nunta
duminică, în ultima zi de FânFest, însă evenimentul a fost tulburat de participanţii la festival. „Din păcate, activiştii au împiedicat alaiul de nuntă să ajungă la sala de festivităţi, într-un acces incredibil de vehemenţă şi de lipsă de bun simţ. Aşa vor aceşti tineri să salveze comunitatea?”, se întreabă sindicaliştii.
Cristian Albu adaugă că de ani de zile, participanţii la un „aşa-zis festival cultural strică
liniştea unui sat, unde localnicii nu îi recunosc şi nu îi acceptă”.
Conducerea sindicatului cere organizatorilor să mute festivalul în altă locaţie. „Lăsaţi-ne cu grijile noastre, cu sărăcia noastră, dar şi cu liniştea noastră şi cu nădejdea că mineritul
va reporni şi noi vom avea din nou viitorul asigurat şi locuri de muncă stabile. Ce au făcut pentru noi toţi aceşti « salvatori »? Ne-au insultat la noi acasă, s-au plimbat dezbrăcaţi pe străzile noastre, s-au drogat, s-au îmbătat, au scris măscări în biserici, au făcut din Roşia Montană un bâlci ieftin”, concluzionează conducerea sindicatului.

abonare newsletter