Actualitate

Parkingul de pe strada Mehedinţi va fi inaugurat astăzi

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/16/07 parking.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Al treilea parking de cartier care se deschide astăzi pe strada Mehedinţi, în cartierul Mănăştur are 129 de locuri, iar investiţia este de aproximativ 3 milioane lei. </strong>

Primăria Cluj-Napoca vrea să construiască anul viitor patru parkinguri noi în centrul oraşului: pe strada Mihail Kogălniceanu, în zona căminelor studenţeşti din Haşdeu, în Piaţa Avram Iancu şi pe strada cu același nume.

Cartierul Mănăştur are, începând de astăzi, al doilea parking, acesta fiind situat pe strada Mehedinţi, numărul 58A. Potrivit Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, primarul Emil Boc va inaugura astăzi investiţia municipalităţii în construcţia celui de al doilea parking din cartierul Mănăştur şi cel de al treilea din tipul de parkinguri de cartier din oraş, după Minerva şi Băişoara din cartierul Gheorgheni.
Această investiţie a fost licitată pentru un amplasament de pe strada Aurel Vlaicu din cartierul Mărăşti, însă, în urma opoziţiei locuitorilor din zonă s-a renunţat la construirea pe acel amplasament şi a fost mutată în cartierul Mănăştur pe acest nou amplasament de pe str. Mehedinţi.
Parkingul oferă locuitorilor din zonă 126 de locuri de parcare, are o suprafaţă construită de pest 942 mp şi o suprafaţă desfăşurată de 2.828 mp. Lucrările au început în septembrie 2011, iar data programată pentru finalizarea acestora a fost iunie 2012, însă a fost depăşită cu mai bine de o lună. La sfârşitul lunii iunie, Emil Boc a verificat stadiul lucrărilor la parkingul de pe strada Mehedinţi, ocazie cu care i-a atenţionat pe constructori că după data de 1 iulie sunt în întârziere şi vor fi penalizaţi. „Unde-i lege nu-i tocmeală, vreau să fiu explicit. Termenul de finalizare este 1 iulie. Dacă va fi depăşit vor curge penalităţi, de 0,2% pe zi“, a declarat atunci Emil Boc.
Construcţia a fost realizată de firma Napoca SA, iar valoarea contractului este de aproximativ 3 milioane lei.
În cartierul Mănăştur, pe Aleea Negoiu se va mai construi un parking suprateran, valoarea acestui proiect fiind estimată la aproape 16 milioane lei, fără TVA.

Vor mai apărea parkinguri în centru

Primăria Cluj-Napoca are în plan construirea a patru parkinguri noi şi în zona centrală a oraşului. Primarul Emil Boc a declarat la sfârşitul lunii trecute că se are în vedere alocarea de fonduri pentru aceste parkinguri din bugetul pe anul 2013, iar locaţiile pe care se doreşte ridicarea parkingurilor sunt pe strada Mihail Kogălniceanu, pe amplasamentul actualei parcări, în zona căminelor studenţeşti din Haşdeu, parking care va fi construit în colaborare cu Universitatea Babeş-Bolyai, în Piaţa Avram Iancu şi pe strada Avram Iancu.

abonare newsletter