Actualitate

Teii de pe Eroilor s-au uscat din cauza păianjenului roşu

<p /><strong><img src="documente/stories/2012/08_august/10/tei pe eroilor.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În această vară, teii de pe Bulevardul Eroilor s-au uscat, iar motivul nu ar fi seceta şi lipsa irigaţiilor, ci prezenţa păianjenului roşu, un dăunător care distruge frunzele plantelor. </strong>

Această problemă a fost semnalată de clujeni şi pe site-ul de reclamaţii www.domnuleprimar.ro. „Din cauza secetei, copacii (teii) de pe bulevardul Eroilor se usucă. E păcat să nu fie irigaţi. Cred că e mai ieftin să fie udaţi câteva seri la rând, decât să fie înlocuiţi după ce mor”, a spus Cristian Titan, pe site-ul respectiv.
Reprezentanţii Primăriei Cluj-Napoca au precizat că teii nu s-au uscat din cauza secetei ci din cauza unor paraziţi, iar acum se aplică tratamentele necesare pentru stârpirea acestora. „Teii au acest aspect, nu din cauza lipsei de apă - atunci când nu plouă, există acest seriviciu de udare a copacilor de pe domeniul public, în special al celor din zona centrală şi din parcul Central - ci din cauza unui parazit. Este vorba despre păianjenul roşu şi în acest moment se aplică tratamentele necesare pentru remedierea problemei”, au declarat reprezentanţii Primăriei, în răspunsul oferit pe site-ul domnuleprimar.ro.
Nu doar în zona centrală s-au uscat frunzele copacilor în această vară, ci şi în alte cartiere. De exemplu, în cartierul Gheorgheni, în Parcul Detunata există câţiva copaci ale căror frunze s-au uscat în ultimele luni.

abonare newsletter