Actualitate

Accidentele cu pietoni pe drumurile naţionale se ţin lanţ în Bistrița-Năsăud

<p />Un copil de 10 ani şi un tânăr de 18 ani au fost implicaţi în două accidente rutiere produse într-un interval de 12 ore pe drumurile naţionale din judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce în noaptea de vineri spre sâmbătă un tânăr de 20 ani şi-a pierdut viaţa într-un accident similar.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, Antonela Gorgan, sâmbătă seara, în localitatea Feldru, străbătută de DN 17 D, un copil de zece ani a fost lovit de o maşină în timp ce traversa strada pe la trecerea de pietoni, şoferul vinovat fiind un tânăr de 21 de ani.

Duminică dimineaţa, în municipiul Bistriţa, pe strada Libertăţii, un adolescent de 18 ani a fost lovit de un autoturism după ce a încercat să traverseze strada neregulamentar. Dacă şoferul care l-a lovit, în vârstă de 25 ani, nu consumase alcool înainte de a se urca la volan, în schimb pietonul a fost depistat cu o alcoolemie de 1,35 mg/l.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, tot în municipiul Bistriţa, pe Bulevardul Republicii, un băiat de 20 de ani şi-a pierdut viaţa după ce a fost lovit în plin de o maşină condusă de un alt tânăr, de 21 ani, accidentul având loc pe o trecere de pietoni.

Cele două accidente din municipiul Bistriţa au avut loc pe străzi străbătute de DN 17.

abonare newsletter